Σε εκκλησάκι στα Μανδριά βρέθηκε ο οπλισμός που κλάπηκε από την Αεροπορική Βάση

Σε εκκλησάκι στα Μανδριά βρέθηκε ο οπλισμός που κλάπηκε από την Αεροπορική Βάση

Στο παγκάρι του παρεκκλησιού της Αγίας Βρυαίνης στα Μανδριά, εντοπίστηκαν σήμερα τα πυρομαχικά που κλάπηκαν από άγνωστους το βράδυ της 17<sup>ης</sup> Δεκεμβρίου, από φρουρό της Αεροπορικής Βάσης “Ανδρέας Παπανδρέου” Πάφου, μετά την παραβίαση εισόδων ασφαλείας του αεροδρομίου Πάφου.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τα κλαπέντα στρατιωτικά πυρομαχικά εντόπισε ο ιερέας της κοινότητας Μανδριών που είχε μεταβεί το μεσημέρι στο εκκλησάκι της Αγίας Βρυαίνης, που βρίσκεται στην παραλία της κοινότητας.


Ο ιερέας εισερχόμενος στο ναό εντόπισε ένα σιδερένιο κιβώτιο πάνω στο παγκάρι του ναού, που είναι ξεκλείδωτος γοα σκοπούς προσκυνήματος των πιστών. Αμέσως τηλεφώνησε στον Αστυνομικό Σταθμό Κουκλιών, χωρίς όπως είπε να ανοίξει το κιβώτιο, φοβούμενος ότι μπορεί να ήταν εκρηκτικός μηχανισμός.

Άνδρες του σταθμού, καθώς και του ΤΑΕ Πάφου που ενημερώθηκαν αμέσως, έσπευσαν στην Αγία Βρυαίνη και παρέλαβαν το κιβώτιο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αμέσως διαπίστωσαν ότι είναι το κλαπέν από την στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο Πάφου.

Το κιβώτιο στάληκε αμέσως στο Αρχηγε’ίο Αστυνομίας για τους αναγκαίους ελέγχους, χωρίς να ανοιχθεί, δεδομένου ότι ενδέχεται να δώσει δείγματα DNA των δραστών της επίθεσης κατά της μονάδας ή άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στην κλοπή και μεταφορά του.

Από την επίθεση εναντίον του φρουρού της Αεροπορικής Βάσης, είχε κλαπεί στρτατιωτικό κιβώτιο που περιείχε τέσσερις έμφορτες σφαιροθήκες στρατιωτικού όπλου με 60 σφαίρες.

Οι δράστες είχαν φτάσει στον φρουρό παραβιάζοντας τρεις θύρες ασφαλείας στην περίμετρο του αεροδρομίου, από τη βόρεια πλευρά προς την Αχέλεια και εκτιμάται ότι εισήλθαν στη βάση με όχημα τύπου τζιπ.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου