Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους «έξυπνους προορισμούς» η πόλη μας

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους «έξυπνους προορισμούς» η πόλη μας

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στους «Έξυπνους Προορισμούς» βρίσκεται πλέον η Πάφος, μετά την έγκριση του σχετικού ευρωπαικού προγράμματος στο οποίο μετέχει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται μείζονος σπουδαιότητας, αφού θα συμβάλει καθοριστικά προς τη βιώσιμη και υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη της επαρχίας.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, το πρόγραμμα και οι συγκεκριμένες δράσεις αναμένεται να υλοποιούνται σε πλήρη συντονισμό με τους φορείς της επαρχίας Πάφου και ιδιαίτερα με τον Δήμο Πάφου που έχει λάβει πρωτοβουλία στον τομέα αυτό, έτσι ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα.
Μεταξύ άλλων η ΕΤΑΠ θα συμβάλει στην επίλυση ζητημάτων όπως του προσβάσιμου τουρισμού για όλους, των υποδομών για ποδηλάτες και περιπατητές, της εγκατάστασης και δημιουργίας τεχνολογικής και άλλης υποδομής πληροφόρησης και άλλων πτυχών.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δέκα εταίροι, φορείς και οργανώσεις από εννέα διαφορετικές χώρες περιλαμβανόμενου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας. Ο ηγέτης εταίρος του προγράμματος είναι η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ενώ η διάρκεια του έργου είναι τέσσερα χρόνια, σε δύο φάσεις.

Ο ολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο €1.9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κονδύλι που θα χειριστεί η ΕΤΑΠ ανέρχεται στις 180,000.

Πηγή: Φιλελεύθερος