Σε θετικό και κλίμα η συνάντηση ΣΕΚΟ με Μ. Δημητριάδη

Σε θετικό και κλίμα η συνάντηση ΣΕΚΟ με Μ. Δημητριάδη

Δεδομένο χαρακτήρισε το ενδιαφέρον τόσο το δικό του όσο και του Υπουργείου που προΐσταται για την Επαρχία Πάφου


και την προώθηση των έργων της στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους , ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Μιλώντας μετά το μέρας της συνεδρίας της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΣΕΚΟ ο κ. Δημητριάδης ανακοίνωσε πως θα επισκεφτεί εκ νέου την Πάφο προκειμένου να συναντηθεί με τους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας .

«Θα έρθω» είπε στην Πάφο, « φέρνοντας τις διάφορες αρχές για να δούμε πως θα μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα και να προχωρήσουμε πιο γρήγορα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την μαρίνα ο κ. Δημητριάδης είπε πως « οι μαρίνες είναι κάτω από το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού αλλά σαν Υπουργός Συγκοινωνιών και σαν Παφίτης»- όπως εκτίμησε « αυτό το έργο θα πρέπει να βρούμε τρόπο πως θα προχωρήσει».

Ερωτηθείς για τον τερματικό σταθμό του ΟΣΥΠΑ και που βρίσκεται το θέμα με το τουρκοκυπριακό τεμάχιο επί της λεωφόρου Αποστόλου Παύλου που το Υπουργείο θέτει να προσχωρηθεί στον ΟΣΥΠΑ ο κ. Δημητριάδης είπε πως το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην ΣΕΚΟ, εκφράστηκαν επίσης κάποιοι προβληματισμοί δηλώνοντας παράλληλα πως σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντας θα εξευρεθεί μια λύση που θα είναι καλύτερη για την πόλη της Πάφου.

Πριν είπε ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει – όπως είπε- να μελετηθούν που καλύτερα μπορεί να γίνει αυτός ο σταθμός .

Εξάλλου ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνεδρίας αποφασίστηκε η τροχιοδρόμηση του έργου της μαρίνας με διάφορες πρωτοβουλίες που θα παρθούν ενώ ξεκαθαρίστηκε επίσης με ποια έργα η Επαρχία θα μπορέσει πλέον να εισέλθει σε μια τροχιά ανάκαμψης..

Ανακοίνωσε ακόμη πως μέχρι τον επόμενο Ιούλιο η Πάφος θα κάνει χρήση του αγκυροβολίου που χρησιμοποιείται από το Τμήμα Υδάτων στην Πάφο ώστε να ελλιμενίζονται τα κρουαζερόπλοια που την επισκέπτονται με ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός ανέφερε πως ο Υπουργός Συγκοινωνιών είναι πολύ καλός γνώστης των θεμάτων που αφορούν την Επαρχία Πάφου και σχετίζονται με το Υπουργείο του.

Εισηγήθηκε επίσης στον κ Δημητριάδη όπως τα μη ώριμα έργα της Επαρχίας Πάφου να ωριμάσουν τάχιστα, όταν – όπως είπε- υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια είτε από πλευράς του Κράτους , είτε από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και να μπορούν να υλοποιηθούν.

Και δεύτερον συνέχισε, καθότι η Πάφος είναι η πρώτη που επλήγηκε από την κρίση και πιο έντονα από τις άλλες Επαρχίας ενώ πολλά έργα είναι καθυστερημένα για δεκαετίες θα πρέπει να δοθεί τώρα εκτίμησε, προτεραιότητα στον Κρατικό προϋπολογισμό και στην επιλογή των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Επαρχία της Πάφου ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν κάποια έργα και για να έρθει η ανάκαμψη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.