Σε μια μεγάλη παράσταση μετατρέπεται η πόλη μας

Σε μια μεγάλη παράσταση μετατρέπεται η πόλη μας

Μια πολύ πρωτότυπη δράση, με την υπογραφή της Δανέζικης θεατρικής εταιρείας “Carte Blanche”, η οποία μεταρέπει την πόλη της Πάφου, σε μια μεγάλη παράσταση, ξεκινά από την Παρασκευή 20-10-17 στην Πάφο, με αφετηρία το Χάνι του Ιμπαήμ στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.

Η ιδιαιτερότητα της δημιουργίας αυτής έγκειται στο γεγονός ότι οι καλλιτέχνες της ομάδας “Carte Blanche”, οι οποίοι είναι όλοι ντυμένοι στα λευκά, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις εκπλήξεις που κρύβει η πόλη και θα στήσουν μια καινοτόμα παράσταση , που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα βιώματα των θεατών και την αλληλοεπίδραση ηθοποιών και κοινού. Η παρουσία της ομάδας “Carte Blanche”, στην Κύπρο εντάσσεται στο πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών, που ευνοεί ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.


Η θεατρική εταιρεία “Carte Blanche”, κλήθηκε να αντιπροσωπεύσει τη θεατρική τέχνη της Δανίας, συμμετέχοντας στις σπουδαίες Πολιτιστικές ανταλλαγές, οι οποίες υλοποιούνται μεταξύ των αδελφών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, Πάφος και Ώρχους. “Βρισκόμαστε, σε ένα πολύ όμορφο μέρος όπως είναι η Πάφος, για να αναζητήσουμε σημεία επαφής και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και της πόλης. Υπάρχουν κοινά πράγματα που θεωρούμε ελκυστικά ενδιαφέροντα και σημαντικά. Θέλουμε πολύ να ανακαλύψουμε πράγματα που να συγκλίνουν ,με τα ενδιαφέροντά μας”, τονίζει η Sara Topsoe-Jensen , καλλιτεχνική Διευθύντρια της “Carte Blanche”.

Η Juliana Engberg, Διευθύντρια του Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Ώρχους 2017, αναλύει την “Carte Blanche”: “Η “Carte Blanche”, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, είναι μια από τις πιο εύθυμες θεατρικές εταιρείες, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες αίσθησης στους θεατές.

Οι καλλιτέχνες, που την αποτελούν ασκούν την τέχνη τους με ανοικτό και συμμετοχικό τρόπο έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στα δρώμενα και να αποκομίζουν τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν την φαντασία ως εργαλείο θα προσδώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα για την πόλη της Πάφου, με την οποία μας συνδέουν αδελφικοί δεσμοί. Ανυπομονούμε πραγματικά να δούμε την δική τους “παράσταση” και να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο εξερευνούν και επαναπροσδιορίζουν το χώρο”.

Είσοδος: Ελεύθερη.Παραστάσεις: Παρασκευή 20, με Κυριακή 22 Οκτωβρίου και Τετάρτη 25 με Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.
Σημείο Εκκίνησης: Χάνι του Ιμπραήμ:
Ώρα: 18.00.
Φωτογραφίες: Φώτο Λάρκο.