Σημαντικό κονδύλι η τέλεση πολιτικών γάμων στους δήμους Πάφου, Πέγειας, Γεροσκήπου, και Πόλης Χρυσοχούς

Σημαντικό κονδύλι συνεχίζουν να αφήνουν οι τελέσεις πολιτικών γάμων στην Επαρχία Πάφου.


Η Επαρχία Πάφου αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τέλεσης πολιτικών γάμων και αυτό κατέδειξαν οι αριθμοί της τέλεσης πολιτικών γάμων και στους τέσσερις δήμους της επαρχίας Πάφου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και το πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.

Η Μαρία Γιάγκου Λειτουργός Γάμων του Δήμου Πέγειας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ερωτηθείς σχετικά, πως τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο καθώς και τον Σεπτέμβριο στο Δήμο Πέγειας τελέστηκαν 410 γάμοι. Ζευγάρια είπε η κ Γιάγκου από την Βρετανία τελούν το πολιτικό τους γάμο στην Πέγεια , ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και Ρώσοι μελλόνυμφοι. Συγκεκριμένα η κ Γιάγκου είπε πως μέσα στον Σεπτέμβριο 20 ζευγάρια Ρώσων θα τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στο Δήμο της.

Η κ. Γιάγκου εκτίμησε επίσης πως η μείωση που έχει παρατηρηθεί στην τέλεση πολιτικών γάμων τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση αφού οι πολιτικοί γάμοι- όπως είπε-, που τελέστηκαν στον δήμο της ήταν πιο ποιοτικοί. Οφείλεται , παρατήρησε, στην προκατάληψη που έχουν οι Βρετανοί κυρίως για το έτος 2013. Πρόσθεσε επίσης, πως το 2014 η τέλεση πολιτών γάμων στο Δήμο Πέγειας κυμαίνεται σε καλύτερα επίπεδα , παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 20% ενώ για το 2015 άρχισαν επίσης οι προκρατήσεις.

Στο Δήμο Πάφου σύμφωνα με την Δόξα Οικονομίδου υπεύθυνη λειτουργό για την τέλεση πολιτικών γάμων,η τέλεση πολιτικών γάμων την καλοκαιρινή περίοδο σε σχέση με την περσινή κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Η μεγαλύτερη αγορά στην τέλεση πολιτικών γάμων στο Δήμο Πάφου, είπε , εξακολουθεί να είναι η Βρετανική αγορά όμως ενδιαφέρον – όπως είπε-, έχουν επιδείξει ζευγάρια από την Ουκρανία , την Ρωσία , το Λίβανο , προσθέτοντας πως μεγάλη αύξηση έχει σημειωθεί στην τέλεση πολιτικών γάμων από το Ισραήλ. . Ολόκληρο το έτος 2012 είπε χαρακτηριστικά, τελέστηκαν γύρω στους 10 γάμους από το Ισραήλ ενώ το 2013 τελέστηκαν 10 γάμοι από το Ισραήλ, το μήνα.   Σύμφωνα με την κ Οικονομίδου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο , Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου στο Δήμο Πάφου τελέστηκαν και θα τελεστούν και το υπόλοιπο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου συνολικά 550 γάμοι.

Στο Δήμο Γεροσκήπου η Λειτουργός Γάμων Μαρίνα Πολυβίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ερωτηθείς σχετικά, πως το μήνα Ιούνιο τελέστηκαν 160 γάμοι, τον Ιούλιο 125, τον Αύγουστο 121, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα τελεστούν 160 πολιτικοί γάμοι, δηλαδή συνολικά 566 γάμοι. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τέλεση των πολιτικών τους γάμων στο Δήμο Γεροσκήπου είπε, έχουν επιδείξει Βρετανοί αλλά τώρα παρατηρείται – όπως είπε- μεγάλη αύξηση από τους Ρώσους. Πρόσθεσε ακόμη, πως ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και ζευγάρια από το Ντουμπάι και το Κατάρ που σε αυτές τις περιπτώσεις συνέχισε πρόκειται για ξένους υπηκόους που εργάζονται στις χώρες αυτές. Η κ Πολυβίου ανέφερε πως οι περισσότεροι γάμοι τελούνται στην Κάτω Βρύση, στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής , και στην πανέμορφη περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού. Καταλήγοντας η κ Πολυβίου ανέφερε πως φέτος έχει παρατηρηθεί κάποια σχετική αύξηση στην τέλεση πολιτικών γάμων από την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο δήμο της .

Στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς ,ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως , ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο , αλλά και το μήνα Σεπτέμβριο του 2013 στο δήμο Πόλεως Χρυσοχούς τελέστηκαν 37 πολιτικοί γάμοι. Σύμφωνα με τον κ Οδυσσέως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου στο διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς   έχουν επιδείξει οι Βρετανοί. Σε σχέση με τους χώρους τέλεσης πολιτικών γάμων ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως πολιτικοί γάμοι τελούνται στο χώρο του δημοτικού μεγάρου, στις επαύλεις, στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής , στο χώρο του πάρκου του Αγίου Ανδρονίκου και σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του Λατσιού.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/