Σιζόπουλος: Ανάληψη ευθύνης της Κυβέρνησης για συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων

Σε ώρες εκτροπής , το καθήκον όλων μας είναι η προάσπιση της κρατικής μας ακεραιότητας


και υπόστασης και η προστασία της εθνικής και κρατικής μας κυριαρχίας, ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος καλώντας παράλληλα τους Κυβερνώντες , ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής προς τους ηρωικούς μας νεκρούς να αναλάβουν την ευθύνη για συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη συνδιαμόρφωση στρατηγικής που θα ματαιώνει τους τελικούς τουρκικούς στόχους και θα διασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού.

Μιλώντας μετά το πέρας του θρησκευτικού μνημοσύνου του ήρωα της αντίστασης Αθανάση Γεωργίου που τελέστηκε στον Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικου Κυκκώτη ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως ο λαός μας και πάλι σήμερα υποβάλλεται σε νέες δοκιμασίες και είναι εκτεθειμένος – όπως είπε – σε νέους κινδύνους αφού αυτή την φορά επιχειρείται δια μέσω της οικονομικής εξάρτησης να τεθεί υπό πολιτική κηδεμονία με τελική κατάληξη όχι μόνο την επιβολή εθνικά απαράδεκτης λύσης στο κυπριακό , αλλά και εκποίησης των φυσικών πλουτοπαραγωγικών του πόρων.

Πρόσθεσε επίσης, πως σ’ αυτή τη διαχρονική προσπάθεια υπονόμευσης της κρατικής μας υπόστασης καταγράφονται σταθερά δεδομένα – εξωτερικής και εσωτερικής προέλευσης , τα οποία οφείλουμε να προσδιορίσουμε και να αναλύσουμε.

Ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε πως σήμερα θα πρέπει και πάλι να βρεθεί στην προμετωπίδα του αγώνα για απαλλαγή από την οικονομική και πολιτική εξάρτηση του μνημονίου και για την αποτροπή λύσης που θα αποτελεί το προστάδιο τουρκοποίησης της πατρίδας μας.

Δεν είναι πια μυστικό σημείωσε, ότι η Τουρκία οδηγεί τις συνομιλίες σε ναυάγιο , προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει ως πολιτικό κεκτημένο τις παραχωρήσεις με το κοινό ανακοινωθέν.

Παρατήρησε επίσης ότι οι πολιτικές αλλά και οι εθνικές ευθύνες των κυβερνώντων είναι τεράστιες για την σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Σιζόπουλος καταλήγοντας ανέφερε πως σε αυτό το δύσκολο αλλά υπέροχο αγώνα οφείλουμε να παραμείνουμε συνεπείς και αταλάντευτοι, προσθέτοντας πως φωτεινά παραδείγματα και πρωτοστάτες είναι οι ηρωικοί νεκροί μας.

.