Σοκ στην Πάφο λόγω παιδικής πορνογραφίας!

Σοκ στην Πάφο λόγω παιδικής πορνογραφίας!

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον 39χρονου που συνέλαβε χθες η Αστυνομία, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει τους υπολογιστές, τις ταμπλέτες και το κινητό τηλέφωνο του 39χρονου που έχουν κατασχεθεί, αφού από τις προκαταρκτικές εξετάσεις δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.


Σημείωσε παράλληλα ότι οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας αποτελούν προτεραιότητα για την Αστυνομία με στόχο την προστασία των ανηλίκων και τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης.

Αναφερόμενος σε στατιστικά, είπε ότι το 2013 το αρμόδιο γραφείο διερεύνησε 23 τέτοιες υποθέσεις, το 2014 106 και το 2015 μέχρι σήμερα 102 υποθέσεις.

«Οι αριθμοί αυξάνονται, για αυτό και δίνεται σημασία όχι μόνο στον τομέα της διερεύνησης, που το αρμόδιο γραφείο έχει συνεργασία τόσο με την Europol, όσο και με άλλες υπηρεσίες έτσι ώστε να γίνεται σωστή διερεύνηση και τάχιστα όταν υπάρχουν οι καταγγελίες, αλλά επίσης ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της πρόληψης εκδίδοντας συνεχώς τις ανάλογες συμβουλές προς τους γονείς για το τί θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα στους ανήλικους», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η χρήση του διαδικτύου όταν γίνεται από πρόσωπα ηλικίας 12-14 εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους και ανέφερε ότι η Αστυνομία προχωρεί σε διαρκή ενημέρωση γύρω από το θέμα.

Η σύλληψή του 39χρονου έγινε μετά από σχετικό μήνυμα που έφθασε στην Αστυνομία από τη EUROPOL, το οποίο ανέφερε ότι από επιχείρηση που διενήργησαν οι ελβετικές Αρχές, σχετικά με διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω δικτύων ανταλλαγής αρχείων, εντοπίστηκε αριθμός χρηστών που διακινούσαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με το μήνυμα, μεταξύ αυτών των χρηστών διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία ενός χρήστη εντοπίζονταν στην Κύπρο.

Μετά από σχετικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 39χρονου κατοίκου Πάφου, βάσει της οποίας εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψής του.

(ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΚΠ/ΜΜ)