Στην αντεπίθεση ο Μ. Παυλίδης – Τι απαντάει σε Σιήκκη

Στην αντεπίθεση ο Μ. Παυλίδης – Τι απαντάει σε Σιήκκη

Για αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κάνει λόγο το επιτελείο του Δημάρχου Γεροσκήπου και υποψηφίου για επανεκλογή στη δημαρχία, Μιχάλη Παυλίδη, απαντώντας σε ανακοίνωση του επιτελείου του επίσης υποψηφίου δημάρχου Γεροσκήπου, Ανδρέα Σιήκκη.

Aναφερόμενο το επιτελείο του νυν Δημάρχου στην ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το επιτελείο του Ανδρέα Σιήκκη, σημειώνει πως η προσφορά του Μιχάλη Παυλίδη, όχι μόνο αμφισβητείται αλλά και μηδενίζεται με αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Κατηγορείται ο Δήμαρχος ότι δήθεν είχε φτωχή παρουσία «γιατί σπατάλησε τη μισή σχεδόν θητεία του, υποσκάπτοντας την ίδια την ύπαρξη του Δήμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση, και επισημαίνεται πως προφανώς αναφέρονται στις παρεμβάσεις που γίνονταν κατά τις συναντήσεις για τις θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια μιας μεγάλης προσπάθειας που είχε ξεκινήσει κάτω από τη βαριά σκιά που έριχνε στο Δήμο Γεροσκήπου η οικονομική του χρεωκοπία.

Παραλείπουν ωστόσο να αναφέρουν, συνεχίζει το εκλογικό επιτελείο του Μ. Παυλίδη, τις μετέπειτα προσπάθειες του Δημάρχου Παυλίδη για ενσωμάτωση των κοινοτήτων που γειτονεύουν στη Γεροσκήπου.

Είναι άξιο απορίας το πώς κάποιος που υποσκάπτει και απεργάζεται την κατάργηση ενός Δήμου προσπαθεί ,συνεχίζει η ανακοίνωση, “ για την επέκτασή του και τη λειτουργικότητά του. Βέβαια για όλες τις εισηγήσεις και τις ενέργειές του Δημάρχου Παυλίδη, ενημερωνόταν άμεσα και ο κ. Σιήκκης μιας και μέχρι το Μάρτιο του 2015, ήταν μέλος του Επαρχιακού Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΕΔΕΚ, χωρίς καμία ένσταση επί των όσων γίνονταν”.

Το εκλογικό επιτελείο του Μ. Παυλίδη σημειώνει πως δεν θα σταθεί στα σχέδια περί απολύσεων γιατί πολύ απλά ποτέ δεν σχεδιάστηκαν και σίγουρα δεν έγιναν, όπως αναφέρει, προσθέτοντας πως στη θητεία του κ. Παυλίδη υπήρξαν, στα πλαίσια του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης που εφαρμόστηκε σε όλους τους δήμους της Κύπρου, ελάχιστες εθελούσιες αφυπηρετήσεις.

Οι υπόλοιπες αφυπηρετήσεις, συνεχίζει, έγιναν επειδή οι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει τα έτη υπηρεσίας τους, τα οποία προβλέπει ο νόμος.

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση του δήμου, το εκλογικό επιτελείο του Μ. Παυλίδη αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο δήμος εξοικονομεί 1.200.000 ευρώ κάθε χρόνο, έχει αυξήσει τα έσοδα του κατά €500 000, έχει μειώσει τα χρέη του Δήμου κατά 3.000.000 ευρώ, έχει πληρώσει προμηθευτές ΧΥΤΑ, ΑΗΚ, Υδατοπρομήθεια. Κι όλα αυτά χωρίς ο Δήμος να υποχρεωθεί στη σύναψη νέου δανείου, αναφέρεται.

Η εύρυθμη κι αποδοτική λειτουργία του Δήμου, συμπληρώνει η ανακοίνωση, το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, το «Πράσινο Σημείο», τα χιλιόμετρα των ασφαλτοστρώσεων, το Κοινοτικό Παντοπωλείο, η ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πινακοθήκης, οι κυματοθραύστες, η στήριξη του κέντρου Ενηλίκων και του Κέντρου Παιδιών, του Συμβουλευτικού κέντρου «ΙΡΙΣ», οι ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι δείγματα αδράνειας προφανώς για το επιτελείο του κου Σιήκκη.

Οι προσφοριοδοτήσεις έργων όπως ο συνδετήριος δρόμος με το παραλιακό μέτωπο και οι καλά μελετημένες παρεμβάσεις σε αυτό , οι νέοι κυκλοφοριακοί κόμβοι, η συμπλήρωση κατασκευαστικών σχεδίων για τον ιστορικό πυρήνα της Γεροσκήπου, οι στοχευμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις κι άλλα πολλά, συγκαταλέγονται κι αυτά στα δείγματα αδράνειας, σύμφωνα πάντα με το επιτελείο του κου Σιήκκη.

Το επιτελείο του κου Σιήκκη, όμως, δεν βλέπει το ηθικό δικαίωμα να επαναδιεκδικήσει τη Δημαρχία ο κύριος Παυλίδης. Για όλα αυτά όμως και για πολλά περισσότερα ακόμα, έχει όχι μόνο το ηθικό δικαίωμα της επαναδιεκδίκησης αλλά έχει την ηθική υποχρέωση να το κάνει ώστε να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο ευθύς εξαρχής είχε δηλώσει ότι είναι με ορίζοντα δεκαετίας.

Το επιτελείο του κυρίου Σιήκκη εμφανίζεται εντελώς ανενημέρωτο. Δεν έχει ζητήσει, προφανώς, ούτε από τον υποψήφιο για τον οποίο αγωνίζεται, την παραμικρή ενημέρωση. Δημοσιεύει μηδενιστικές παρεμβάσεις κι ατεκμηρίωτα συμπεράσματα. Ο Δήμαρχος, κος Παυλίδης, είναι στη διάθεσή τους για όποια πληροφορία θέλουν όπως είναι στη διάθεση κάθε Δημότη εδώ και πέντε χρόνια. Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη αλλά όταν βασίζεται σε επιχειρήματα κι αντιπροτάσεις. Διαφορετικά είναι απλά μια επίθεση που εκθέτει μόνο αυτόν που τη κάνει.