Στην αστυνομία η υπόθεση του ξυλοδαρμού ιερέα-κουμπάρου

Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι όχι μόνο από χθες το μεσημέρι, με αφορμή το επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ ιερέα και κουμπάρου σε γάμο στην Πάφο.

Η επόμενη μέρα του γάμου βρήκε το ζευγάρι το οποίο απασχόλησε τα μέσα, στην Αστυνομία όπου και προέβησαν σε σχετική καταγγελία εναντίον του ιερέα. Όπως ανέφερε ο πατέρας του γαμπρού η υπόθεση θα λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η οικογένεια τόνισε ο κ.Γιώργος Σοφοκλέους, νιώθει θιγμένη από την συμπεριφορά του ιερέα.


Παράλληλα, η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις στο παρόν στάδιο από την πλευρά των παραπονούμενων, προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα και ακολούθως θα κληθεί να καταθέσει και ο ιερέας.

Το ερώτημα που απασχολεί αρκετούς είναι το προφανές: Το ζευγάρι θεωρείται ή όχι παντρεμένο, αφού ο ιερέας εγκατέλειψε το μυστήριο.Την απάντηση δίνει ο πατέρας του γαμπρού, που μίλησε αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ και στον δημοσιογράφο Πέτρο Μελαίση. Το ζευγάρι νωρίς το πρωί έχει μεταβεί στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, όπου και έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό γάμου.

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ιερέας φέρθηκε ωσάν μαινόμενος ταύρος προς το μέρος του κουμπάρου.

Εξάλλου, παρέμβαση στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι έκανε και ο Μητροπολίτης Πάφου, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία. Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό που συζητείται τα τελευταία 24ωρα, ο Πανιερότατος ξεκαθάρισε ότι τέτοια έθιμα δεν έχουν λόγο ύπαρξης εντός των ναών. “Αυτά τα πράγματα μας κάνουν ρεζίλι και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό”, τόνισε.

Το οπτικό υλικό από την επίμαχη φάση, δεν έχει δοθεί από τους συγγενείς μέχρι στιγμής. Άγνωστο παραμένει εάν οι εμπλεκόμενοι θα επιλέξουν να δώσουν στην Αστυνομία το υλικό, όπου έχει γίνει και η σχετική καταγγελία.

Ο Μητροπολίτης Πάφου, δήλωσε ότι θα δει το οπτικό υλικό όταν επιστρέψει. Οι συνέπειες για τον ιερέα θα αποδοθούν από το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

Πηγή: Sigmalive