Στην Πάφο το εργοστάσιο χρυσού;

Η κωλυσιεργία που παρατηρείται από πλευράς του Δήμου Αραδίππου να προχωρήσει στην έκδοση άδειας οικοδομής στην εταιρεία Krysanera, που προγραμματίζει τη λειτουργία εργοστασίου χρυσού στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, οδήγησε την εταιρεία να κάνει δεύτερες σκέψεις για εναλλακτική χωροθέτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η εταιρεία έχει συμφωνήσει όπως το εργοστάσιο χρυσού χωροθετηθεί στη βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας Πάφου. Ήδη έχει εξασφαλιστεί θετική άποψη από την κοινότητα, ενώ τη συγκατάθεσή του έχει δώσει και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου. Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε ότι το Δ.Σ., αφού έλαβε υπόψη την περιβαλλοντική μελέτη που διενεργήθηκε για τη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου και τα επιστημονικά δεδομένα που τέθηκαν υπόψη του για τη χωροθέτηση παρόμοιων εργοστάσιων σε μεγάλες πόλεις, αποφάσισε να εγκρίνει το ενδεχόμενο μεταφοράς της επιχείρησης στη βιομηχανική περιοχή Πάφου (Αγία Βαρβάρα). Το Δ.Σ. έδωσε τη συγκατάθεσή του στο Υπουργείο Εμπορίου ώστε να προχωρήσει με την εκμίσθωση οικοπέδου, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 15 Δεκεμβρίου σε συνεδρία της αρμόδιας Επιτροπής.


Οι επιχειρηματίες εξέφρασαν την πρόθεσή τους στο ΕΒΕ Πάφου όπως σε περίπτωση που τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου συγκατατεθεί και αδειοδοτήσει το έργο, τότε στην Αγία Βαρβάρα να προχωρήσουν με τη δημιουργία μικρότερης μονάδας.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου δεν αποφασίζει την αδειοδότηση του εργοστασίου χρυσού, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών ανήκει στην ομάδα του ΔΗΣΥ. Κι αυτό γιατί οι πολίτες διαφωνούν έντονα με τη χωροθέτηση της μονάδας, οι οποίοι μάλιστα έχουν δημιουργήσει ομάδες και οργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κάθε φορά που συνεδριάζει το Δ.Σ. Αραδίππου για λήψη απόφασης.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Άγγελος Νικολάου