Στη δίνη του ΧΥΤΑ δεκάδες κοινότητες

Στη δίνη του ΧΥΤΑ δεκάδες κοινότητες

Στην δίνη του ΧΥΤΑ και των σκανδάλων δεκάδες κοινότητες της επαρχίας Πάφου.Το ΣΙΓΜΑ αποκαλύπτει κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών με χρεώσεις χιλιάδων ευρώ.
Ένα άκρως αποκαλυπτικό κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών φέρνει απόψε στο φως το Σίγμα.Αφορά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Πάφου την περίοδο 2006.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος εξετάζεται επισταμένα, στο πλαίσιο των ερευνών για το πολύκροτο σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στην Πάφο. Εκτός από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Πάφου , οι Δήμοι Γεροσκηπου , Πεγειας και Πόλης Χρυσοχους περιλαμβάνονται επίσης στην μακροσκελή λίστα.


Στον κατάλογο οι χρεώσεις αγγίζουν χιλιάδες ευρώ , ενώ αρκετές κοινότητες και Δήμοι ανταποκρίθηκαν αρχικά στις πληρωμές όμως αργότερα όταν οι συνεχής φουσκωμένοι λογαριασμοί άδειασαν τα ταμεία τους άρχισαν οι δυσκολίες πληρωμών.

Εκτός από τις κοινότητες , κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό των εκβιασμών , τέθηκαν ακόμη και δημόσιες υπηρεσίες που είχαν χρεωθεί με τέλη από τον ΧΥΤΑ Πάφου.

Μεταξύ αυτών το αεροδρόμιο Πάφου ακόμη και το τμήμα Δασών συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τις πιέσεις χρέωσης να αγγίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στην σύνταξη του συγκεκριμένου καταλόγου είχαν συμμετοχή και δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Εμπλεκόμενες κοινότητες στην διαδικασία του ΧΥΤΑ είχαν εκφράσει προ πολλού την πρόθεση τους να μην πληρώσουν ενώ αρκετά κοινοτικά συμβούλια είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη για διακοπή του συμβολαίου.

Πηγή: Sigmalive