Στη μνήμη του Νεόφυτου Τσαγγαρά μαθητές μοίρασαν πρόστιμα

Στη μνήμη του Νεόφυτου Τσαγγαρά μαθητές μοίρασαν πρόστιμα

Για το θέμα της οδικής ασφάλειας, από μια διαφορετική οπτική γωνία, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου.

Την περασμένη Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε στο σχολείο τους μια διαφορετική ημερίδα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια, με συνδιοργανωτές την Επιτροπή Αγωγής Υγείας της Τεχνικής Σχολής Πάφου και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πέραν της ενημέρωσης που έτυχαν από τον υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας Πάφου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βγουν στον δρόμο με μέλη της Τροχαίας και να βοηθήσουν στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου. Εκεί και όπου εντοπίζονταν οδηγοί που παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι μαθητές εξέδιδαν «γραπτές παρατηρήσεις» στους παραβάτες οδηγούς, ενώ προέβαιναν και στις απαραίτητες συστάσεις και νουθεσίες. Στους οδηγούς διανέμονταν επίσης ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με το θέμα της οδικής ασφάλειας.

Σκοπός της όλης προσπάθειας, ήταν η ενημέρωση των μαθητών για θέματα οδικής ασφάλειας και η καλλιέργεια της απαραίτητης οδικής συνείδησης, για κατανόηση των κινδύνων που ελλοχεύουν στους δρόμους όταν δεν τηρούνται οι κανόνες οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγωγής Υγείας της Τεχνικής Σχολής Πάφου, το όλο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς στο σύνολό τους οι παραβάτες οδηγοί, αφού λάμβαναν τις «παρατηρήσεις» τους από τους μαθητές, έδιναν υπόσχεση για πιο προσεκτική οδήγηση και τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Η ημερίδα ενημέρωσης στην Τεχνική Σχολή Πάφου, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μαθητή του σχολείου Νεόφυτου Τσαγγαρά.

Πηγή: Sigmalive