Στοιβάζονται οι αιτήσεις για άδεια οικοδομής

Στοιβάζονται οι αιτήσεις για άδεια οικοδομής

Θέμα για σοβαρές καθυστερήσεις στην εξέλταση των αδειών οικοδομής και διαχωρισμού θέτει ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου και μέλος της πολεοδομικής επιτροπής Βάσος Δημητρίου.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Τεχνικό τμήμα του Δήμου Πάφου σχετικά με την εξέταση και έκδοση πολεοδομικών /αδειών οικοδομής και διαχωρισμών είναι απαράδεκτη και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται έντονα τόσο οι αιτητές όσον και ο τεχνικός κόσμος της πόλης μας, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Δημητρίου.


Ο κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης πως ο τεχνικός κόσμος της πόλης (αρχιτέκτονες, μηχανικοί και εργολήπτες) που σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση, αναμένουν ότι η γρήγορη έκδοση αδειών οικοδομής θα δημιουργήσει συνθήκες για αναζωογόνηση της οικοδομικής βιομηχανίας.

Περιγράφοντας την κατάσταση, σημειώνει, πως με βάση τα στοιχεία που έχει εξασφαλίσει από το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Πάφου, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 υπήρχαν 568 αιτήσεις που δεν είχαν ακόμη εξεταστεί και αναλογούν 142 αιτήσεις σε κάθε ένα από τους τεχνικούς.

Επεσήμανε ακόμη πως έχει παρατηρήσει ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα για νέες αιτήσεις αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώντας παράλληλα πως το πρόβλημα συνεχώς θα αυξάνεται γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως είπε.

Ο κ. Δημητρίου προτείνει να δοθούν οδηγίες στους υπαλλήλους του τεχνικού τμήματος για εθελοντική υπερωριακή απασχόληση και σε συνεργασία με τον τοπικό κλάδο ΕΤΕΚ να συζητηθεί το ενδεχόμενο της πιθανής αγοράς υπηρεσιών από αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μέλη τους.