Στον ΚΟΑ κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Στον ΚΟΑ κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Ο Δήμος Πάφου στην χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου αποφάσισε όπως παραχωρήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο στον ΚΟΑ.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ καταψήφισε την πρόταση την οποία έθεσε ο Δήμαρχος Πάφου με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε επαρκής δικαιολογία για αυτή τη στροφή του Δήμου και δεν είχε συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές, δηλαδή στη Διαχειριστική επιτροπή του κολυμβητηρίου και την επιτροπή Αθλητισμού.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, ο ΚΟΑ επιχορηγεί το Δήμο Πάφου για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου με το ποσόν των ?110,000 ετησίως και ο Δήμος εξασφαλίζει και ένα ποσό ?1500 από την ενοικίαση του κυλικείου.


Για το έτος 2014 τα έξοδα για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου ήσαν γύρω στις ?105,000 και παρέμενε πλεόνασμα ?5000 περίπου.

Από οικονομικής άποψης ο Δήμος «κερδίζει» από το κολυμβητήριο και παράλληλα προσφέρεται το κολυμβητήριο για χρήση από τον Ναυτικό όμιλο Πάφου και άλλους.

Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δ. Πάφου, υπάρχει μια εύρυθμη λειτουργία στο κολυμβητήριο και τίποτε δεν προϊδέαζε για την ξαφνική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πείρα μάς δίδαξε, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι “ο ΚΟΑ δεν είναι και ο καλύτερος φορέας στη διαχείριση και συντήρηση των αθλητικών χώρων, ειδικά στην Πάφο, φέρνοντας ως παράδειγμα την κλειστή αίθουσα Αφροδίτης, η οποία έχει αφεθεί έρμαιο στον χρόνο με επουσιώδεις παρεμβάσεις”.

Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου κάλεσε επίσης το Δημοτικό συμβούλιο να μελετήσει επισταμένα τι συμφέρει στον Δήμο και στους δημότες γιατί “κάποια πράγματα δεν είναι απλά μαθηματικά”.

Τέλος, αναφέρει ότι “ο Δήμος δεν είναι επιχειρηματίας, ούτε κάποιος κερδοσκοπικός οργανισμός, ο Δήμος μπορεί και πρέπει να προσφέρει ποιότητα ζωής στους δημότες του, μέσα βέβαια σε λογικά πλαίσια και το κολυμβητήριο αποτελεί υγιή προσφορά σε αθλούμενους νέους της Επαρχίας μας”.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)