Στους εορτασμούς των 264 χρόνων από την ίδρυση της πόλης Rostov on Don αντιπροσωπεία του Δήμου Π. Χρυσοχούς

Επέστρεψε χθες η αντιπροσωπεία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς ,


με επικεφαλή το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Κυριάκο Κυριάκου, Μαρία Δημητρίου και Ελευθέριο Παναγή, που επισκέφτηκε τη Ρωσική πόλη από τις 12 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του RostovonDon Μιχαήλ Ανατόλεβιτς Τσεγνισίωβ, να παραστεί στους εορτασμούς των 264 χρόνων από την ίδρυση της πόλης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Η πόλη του RostovonDon, προστίθεται στην ανακοίνωση, που  έχει πληθυσμό 1 εκ. 95 χιλιάδες και η ευρύτερη περιοχή 4 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί μια σημαντική και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά.

Στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της ίδρυσης της Πόλης του RostovonDon φιλοξενήθηκαν αντιπροσωπείες από τις Αδελφοποιημένες Πόλεις , μεταξύ των οποίων ο Βόλος, το Ντόρμου, η Γλασκώβη, η Λεμά, η Αττάλεια, το Πλέβετς και άλλες πολλές πόλεις με αρκετές από τις οποίες είχαμε χρήσιμες επαφές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς , είχε σημαντικές επαφές όπως τη συνάντηση με τα 7 μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της πόλης του RostovonDon , κατά την οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές συμπερίληψης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής στα τουριστικά προγράμματα τους .

Επίσης όπως αναφέρεται, έγινε αναφορά από το Δήμαρχο ότι η ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς προσφέρει ένα φάσμα από τουριστικά ενδιαφέροντα όπως είναι ο ναυτικός τουρισμός , ο ποδηλατικός τουρισμός σε μονοπάτια της φύσης, ο αθλητικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός , ο κατασκηνωτικός τουρισμός , ο τουρισμός yoga και ο τουρισμός για άτομα με κινησιακές δυσκολίες και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως αναφέρθηκε ακόμη στις τελευταίες διακρίσεις του Δήμου όπως η βράβευση των ακτών της Πάφου με το βραβείο «Χρυσές Ακτές της Ευρώπης» και η βράβευση του Δήμου σαν άριστος τουριστικός προορισμός με θέμα την προσβασιμότητα .

Στο πλαίσιο της επίσκεψης προστίθεται στην ανακοίνωση, επιδείχτηκε ζωηρό ενδιαφέρον από τουριστικά πρακτορεία της πόλης για προώθηση της περιοχής για την επόμενη σαιζόν, ενώ έχει συμφωνηθεί να σταλεί στον Δήμο email με το οποίο θα ζητούνται επιπρόσθετες πληροφορίες και θα υποβάλουν εισηγήσεις για καλύτερη προώθηση της περιοχής.

Επίσης έγινε εισήγηση για συμμετοχή σε δύο τουριστικές εκθέσεις στη Μόσχα και στο Κρανσνατάρ ενώ συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο YurySchekaturin και τον Αντιπρόεδρο AlexeyKobilevτου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης του RostovonDon , που αριθμεί πέραν των 600 μελών, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως οι επενδύσεις σε ακίνητα, η προώθηση προϊόντων .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενδιαφέρον υπήρξε για επιμόρφωση στελεχών μελών των επιχειρήσεων που εκπροσωπούνται στο Εμπορικό , Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε αγγλόφωνες εμπορικές σχολές της Κύπρου ενώ έγινε και συνάντηση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας CKA , ο οποίος επίδειξε ενδιαφέρον για κάθοδο της ποδοσφαιρικής τους ομάδας για προετοιμασία την περίοδο από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς. Συμφωνήθηκε επίσης πριν το τέλος του Νοεμβρίου, όπως επισκεφτούν την περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, ο πρόεδρος με τον προπονητή και να δουν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου και εφόσον τους ικανοποιούν να γίνει περαιτέρω συζήτηση για την κάθοδο της ομάδας.

Τέλος έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο του Συνδέσμου σκαφών αναψυχής, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδιαφέρον που υπάρχει για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στο λιμανάκι του Λατσιού.

Από τις επαφές που έγιναν διαφάνηκε ότι υπάρχουν καλές προοπτικές συνεργασίας , ιδιαίτερα στον τουρισμό , εκείνο όμως που είχε επισημανθεί είναι ότι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία των προσπαθειών είναι η προσφορά των υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, καταλήγει η ανακοίνωση

ΚΥΠΕ/ΚΠ/