Στο δημοτικό σχολείο του Ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας αντιπροσωπείες της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ

Στο δημοτικό σχολείο του Ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας αντιπροσωπείες της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ

Το δημοτικό σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τη βουλευτή Ρούλα Μαυρονικόλα και Ειρήνη Χαραλαμπίδου αντίστοιχα .

Ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου, Νίκος Κλεάνθους, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως τόσο η κ Μαυρονικόλα όσο και η κ Χαραλαμπίδου είδαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο σε σχέση με την στελέχωση.


Σύμφωνα με τον κ Κλεάνθους οι το μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, μπήκαν σήμερα στις τάξεις τους ,για πρώτη ημέρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς , και μετά από τέσσερις ημέρας αποχής από τα μαθήματα τους.

Η απόφαση επανέλαβε ο κ Κλεάνθους λήφθηκε χθες , μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του συνδέσμου όπου οι γονείς τάχθηκαν υπέρ της παύσης των μέτρων για πέντε ημέρες, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο καλής θέλησης και πρόθεσης προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ότι οι οργανωμένοι γονείς είναι έτοιμοι για διάλογο προς επίλυση του προβλήματος.

Οι βουλευτές συνέχισε ο κ Κλεάνθους τόσο η κ. Μαυρονικόλα όσο και η κ, Χαραλαμπίδου είδαν- όπως είπε-, με κατανόηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια με παραινέσεις προς το Υπουργείο για επίλυση του θέματος.

Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως γονείς και μαθητές υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί πέρσι για τη στελέχωση του σχολείου με 6 δασκάλους, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτούσαν στο σχολείο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ακριτικής και απομονωμένης περιοχής και καλούν το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει τη δέσμευση αυτή.

Η βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα, μετά το πέρας της συνάντησης με το σύνδεσμο γονέων του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας , ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, είπε πως τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές σε αυτή την ακριτική περιοχή « φυλάγουν Θερμοπύλες» , και πως δεν θα πρέπει αυτή η ακριτική περιοχή να « μπαίνει» – όπως ανέφερε – σε μνημονιακή λογική από τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

Θα πρέπει συνέχισε , στην περίπτωση αυτή, να γίνει κάποια παρέκκλιση γιατί οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας δεν έχουν άλλες δυνατότητες μάθησης πέρα από τη δημόσια εκπαίδευση, ούτε μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο εκπαιδευτήριο.

Κάλεσε μάλιστα τα αρμόδια υπουργεία να συνεχίσουν να δίνουν κίνητρα , ώστε γονείς και μαθητές να παραμείνουν στις περιοχές τους.

Αυτή την στιγμή είπε 70 δάσκαλοι είναι αδιόριστοι και διερωτήθηκε « πως δεν μπορεί ένας από αυτούς τους δασκάλους να διοριστεί στο δημοτικό του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για να διδάξει».

Αυτοί οι μαθητές είπε που φοιτούν στο δημοτικό του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας έχουν δικαίωμα στην μάθηση και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Η κ Μαυρονικόλα αναφέρθηκε και στην γραπτή συμφωνία που είχε συνάψει πέρσι ο σύνδεσμος γονέων με το Υπουργείο Παιδείας.

Εξάλλου μετά το πέρας της συνάντησης της με τον σύνδεσμο γονέων του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας η βουλευτής του ΑΚΕΛ – Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε « το δημοτικό σχολείο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή αδικημένη από την Πολιτεία».

Κάλεσε παράλληλα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να δουν το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία και να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Τα παιδιά συνέχισε, του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας δεν έχουν την ευκαιρία μόρφωσης πέρα από αυτή της δημόσιας εκπαίδευσης, προσθέτοντας πως δεν μπορούν πλέον να αντέξουν το θέμα με τον τρόπο που το χειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας.

Η κ Χαραλαμπίδου η οποία συνοδευόταν από τον επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Παιδείας , το εν λόγω Υπουργείο έχει μετατοπίσει το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δυστυχώς παρατήρησε έχουμε « χάσει » τις προτεραιότητες μας.

Στο μεταξύ αύριο Σάββατο με το Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου θα συναντηθεί ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/