Στο δικαστήριο σήμερα ο ταξιδιώτης με τη βαλίτσα των €103.000

Στο δικαστήριο σήμερα ο ταξιδιώτης με τη βαλίτσα των €103.000

Για σήμερα παρέπεμψε το δικαστήριο Πάφου την έναρξη εξέτασης της υπόθεσης του 27χρονου από το Καζακστάν, κατόχου ελληνικού διαβατηρίου, ο οποίος συνελήφθη με ποσό 103 χιλιάδων ευρώ στη χειραποσκευή του ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Πάφου για την Αθήνα μέσα στο Νοέμβριο.
Μετά την εκπνοή του διήμερου διατάγματος κράτησης του, ο 27χρονος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους μέχρι την σημερινή μέρα. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόσωπο υπέγραψε εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, κατέβαλε χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων ως εγγύηση, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και παρουσιαζόταν σε τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα.
Η σύλληψη του 27χρονου έγινε όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Αστυνομία και το Τελωνείο, κατόπιν ύποπτων κινήσεων που διέκριναν, εντοπίστηκε στη χειραποσκευή του ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για το οποίο, σύμφωνα με τις Αρχές, εγείρονται υποψίες ως προς τον τρόπο απόκτησης και τις προθέσεις διάθεσης του.
Το περιστατικό έγινε στο αεροδρόμιο Πάφου και ενώ ο 27χρονος ετοιμαζόταν να αναχωρήσει με πτήση για την ελληνική πρωτεύουσα. Μέλη της Αστυνομίας και του Τελωνείου ερεύνησαν τη χειραποσκευή του ομογενούς εντός της οποίας ανακάλυψαν ποσό 103 χιλιάδων ευρώ περίπου, σε χαρτονομίσματα των 500 και των 50 ευρώ.
Στο μέρος κλήθηκαν και άνδρες της ΥΚΑΝ, αφού μεταξύ των εκδοχών που εξετάζονται είναι και αυτό της διασύνδεσης με ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι το ποσό είναι δικό του, χωρίς να δίνει επαρκείς κατά την Αστυνομία εξηγήσεις ως προς τη συγκέντρωση του.
Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.
Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου