Στο “δρόμο” 6000 μαθητές από σήμερα

Στο “δρόμο” 6000 μαθητές από σήμερα

Καθηλωμένα επ΄ αόριστον θα παραμείνουν 105 λεωφορεία του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου, από τις 6 σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές. Επίσης,επηρεάζονται περίπου 6.000 μαθητές.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ , οδηγοί, μηχανικοί και γραφειακό προσωπικό θα απέχουν από την εργασία τους διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή της κρατικής συνεισφοράς προς τον Οργανισμό με αποτέλεσμα και τη μη καταβολή των μισθών τους για το μήνα Οκτώβριο.


Με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στην καθυστέρηση που παρατηρείται τους τελευταίους 7 μήνες, της έγκαιρης πληρωμής τους.

Την θέση αυτή απορρίπτει πάντως το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σημειώνοντας ότι για το 2017 και μέχρι σήμερα, το Υπουργείο έχει καταβάλει στην εταιρεία το ποσό που αναλογεί στην υπηρεσία που έχει προσφέρει. Ο ισχυρισμός της εταιρείας για μη καταβολή των δεδουλευμένων των οδηγών της, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ το Υπουργείο σημειώνει ότι η ανάγκη για κάποιες προσαρμογές προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας που δείχνουν ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει σημαντικές υπέρ-πληρωμές.