Στο Νοσοκομείο επικεντρώνονται οι ευθύνες για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές 75χρονης

Στο Νοσοκομείο επικεντρώνονται οι ευθύνες για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές 75χρονης

Το Νοσοκομείο Πάφου «δείχνει» η έρευνα για το λάθος που έγινε κατά την χειρουργική επέμβαση σε 75χρονη γυναίκα στις 30 Νοεμβρίου. Όπως φαίνεται, τα προβλήματα υγείας που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της 75χρονης άρχισαν στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί αρχικά η ασθενής, με τη χορήγηση σε αυτήν αίματος από ομάδα διαφορετική από τη δική της, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει στη συνέχεια η γυναίκα νεφρική ανεπάρκεια.

Στην καταγγελία στην Αστυνομία και το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν συγγενείς της 75χρονης από τη Λεμεσό η οποία χειρουργήθηκε σε ιδιωτική κλινική της Πάφου. Οι οικείοι της ασθενούς κατάγγειλαν ότι μετά την επέμβαση αυτή παρουσίασε προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα παρατεταμένο τρέμουλο, ζητώντας να διερευνηθεί το συμβάν.


Η εγχείρηση διενεργήθηκε σε κλινική της Πάφου, μετά από παραπομπή της από το Νοσοκομείο Πάφου, στις 30 Νοεμβρίου. Μετά την επέμβαση στο πόδι, η γυναίκα παρουσίασε σύμφωνα με την καταγγελία συνεχές τρέμουλο. Οι συγγενείς της γυναίκας ζητούν με την καταγγελία τους να διερευνηθεί το συμβάν και οι αιτίες που το προκάλεσαν. Μετά την καταγγελία, παραλήφθηκε ο ιατρικός φάκελος της ασθενούς, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής της ασθενούς στο Νοσοκομείο Πάφου, λάθος ομάδας αίματος και όχι στην κλινική όπου μεταφέρθηκε παραπεμπόμενη για να εγχειρισθεί.

Η ασθενής έχει πλέον εξέλθει από την Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης και νοσηλεύεται σε θάλαμο του Νοσοκομείου Πάφου, με την κατάσταση της να παρουσιάζει αισθητή βελτίωση.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου