Συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης ακολουθεί μετά την ανακήρυξη της σε ΠΠΕ η Πάφος

Συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης ακολουθεί μετά την ανακήρυξη της σε ΠΠΕ η Πάφος

Η Πάφος από σήμερα μετά την επίσημη ανακήρυξη της την περασμένη Παρασκευή


σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, θα ακολουθήσει  συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης όσων προβλέπονται μέσα από τον φάκελο διεκδίκησης , τόσο για την υποδομή όσο και για τις εκδηλώσεις που θα αρχίσουν να διοργανώνονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας .

Ο δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας ανέφερε πως η πορεία υλοποίησης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα για να πετύχει ο μεγάλος στόχος της πόλης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως την ερχόμενη Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, σε μια κοινή συνεδρίαση θα εξεταστεί το θέμα για την υλοποίηση του στόχου.

Σ’ αυτή την προσπάθεια πρόσθεσε θα ενεργοποιηθούν οι εθελοντές , όλα τα σωματεία της πόλης , όλοι οι παράγοντες και όλοι οι φορείς της επαρχίας γιατί,- όπως εκτίμησε – θα πρέπει να ενωθούν δυνάμεις ώστε να ανταποκριθεί η Πάφος σε αυτό το μεγάλο γεγονός.

Ο κ Βέργας είπε πως πέραν των ομιλιών που απηύθυναν τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος της πόλης Αάρχους (πόλη η οποία επίσης ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017) , ζητήθηκε η άδεια από τους εκπροσώπους της Πάφου να προβληθεί ένα φιλμάκι, το οποίο εντυπωσίασε τους υπουργούς πολιτισμού των 27 χωρών μελών της ΕΕ. Στο βίντεο προβλήθηκαν οι αρχαιολογικοί θησαυροί και οι φυσικές ομορφιές της Πάφου ενώ σε όλους τους Υπουργούς και τους κοινοτικούς αξιωματούχους προσφέρθηκε γλυκό κρασί κουμανδαρία και το παραδοσιακό λουκούμι της Γεροσκήπου.

Όσον αφορά το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης σε σχέση με την εκτέλεση των όποιων έργων ο κ Βέργας ανέφερε πως η Πάφος θα ζητήσει επειγόντως την πρώτη δόση από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, όπως ήταν και η δέσμευση του υπουργού, σε συνάντηση που έγινε στη Λευκωσία . Η Πάφος εξάλλου είπε, θα διεκδικήσει και τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία επίσης της αρμόδιας για τον Πολιτισμό Επιτρόπου της Ε.Ε. Ανδρούλας Βασιλείου και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Εκ μέρους της Κύπρου την τελετή προσφώνησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/