Συμβάλλουμε στην θετική αλλαγή της πόλης

Συμβάλλουμε στην θετική αλλαγή της πόλης

“Διακατεχόμεθα από συναισθήματα περηφάνειας  για την προσπάθεια που καταβάλετε με την ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Τέρψη Βάσου CFO & Acting Administrative Director European Capital of Culture – Pafos 2017 εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της που και η ίδια συμβάλει στην θετική αλλαγή της πόλης.

Η κ.Βάσου όπως επεξήγησε,  αισθάνεται περήφανη γιατί  μια μικρή πόλη με τον μικρότερο προϋπολογισμό στην  ιστορία του Ευρωπαϊκού αυτού θεσμού, κατάφερε να πετύχει και να κάνει την Πάφο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017,αλλά και γιατί μια  μικρή ομάδα ανθρώπων, δουλεύουν με πάθος καθημερινά για την επιτυχία αυτού του θεσμού που έχει η πόλη μας για το 2017.


Επεσήμανε ωστόσο, πως χωρίς κονδύλια σίγουρα τίποτα δεν γίνεται …αλλά μπορείς πάντα να χρησιμοποιείς αυτά που έχεις για να επιτύχεις το μέγιστο και να δημιουργείς προϋποθέσεις και συνεργασίες που θα ενισχύουν τους στόχους σου,συμπλήρωσε.

Το μυστικό λοιπόν σημείωσε,” είναι η σωστή αξιοποίηση και διαχείριση του προϋπολογισμού αλλά και η εξεύρεση και η δημιουργία επιπλέον πόρων”.

Αυτό μπορεί να σημαίνει συνέχισε, ”  χορηγίες σε είδος και σε κονδύλια, την υποστήριξη και συνεργασία από διάφορους φορείς καθώς επίσης και την ενεργή εμπλοκή διαφόρων φορέων, συνόλων, αλλά και εθελοντών”.

Ερωτηθείσα για τον ρόλο που διαδραματίζει η ίδια στον Οργανισμό, η  κ.Βάσου είπε πως ο ρόλος της  είναι δύσκολος γιατί έχει  την ευθύνη της σωστής διαχείρισης ενός προϋπολογισμού, ο οποίος είναι εξαιρετικά περιορισμένος για μια τέτοιου είδους διοργάνωση.

Αντιλαμβάνεστε συνέχισε,  ότι το έργο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στηρίζει την επιτυχία του στην σωστή αλλά και αποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων του.

Επιπλέον, σημείωσε,” η εξεύρεση κονδυλίων μέσω του χορηγικού προγράμματος του Οργανισμού για την κάλυψη ενός σημαντικού ελλείμματος, ήταν ένας δύσκολος και αμφισβητήσιμος  αγώνας, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία”.

H κ. Βάσου ανέφερε πως  παρά την καταρχάς αρνητική αντιμετώπιση, έχει γίνει κατορθωτό να  έχουν  δίπλα τους  Οργανισμούς και εταιρείες οι οποίες αναγνωρίζουν την σημαντικότητα του θεσμού αλλά και των ωφελημάτων που εισπράττουν.

Σε σχέση με την τελετή έναρξης που συγκίνησε το παγκόσμιο η κ. Βάσου είπε πως η  τελετή έναρξης ήταν ένα στοίχημα στο οποίο βγήκαμε κερδισμένοι … και συγκινημένοι.

Η παραγωγή που έγινε συνέχισε,” ο αριθμός των συμμετεχόντων, η προσέλευση του κόσμου αλλά και ο ενθουσιασμός που επικρατούσε κατά την διάρκεια του διημέρου της Τελετής έναρξης, ήταν το αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς”.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως για κάθε εκδήλωση υπάρχει συγκεκριμένος προϋπολογισμός τον οποίο έχουν ως οδηγό για την υλοποίηση της, συνεπώς στην περίπτωση της Τελετής έναρξης το πραγματικό κόστος διαχειρίστηκε αναλόγως με τον προϋπολογισμό που είχε, όπως είπε.

Η κ. Βάσου είπε ακόμη πως με την σωστή διαχείριση των ανθρώπινων αλλά και οικονομικών πόρων, σίγουρα ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις (οι οποίες δεν σταματάνε ποτέ) και θα  αντεπεξέλθει.

Αυτό απαιτεί σημείωσε, τον συνεχή έλεγχο αλλά και την συνεχή παρακολούθηση των εργασιών του Οργανισμού.

Είμαστε σίγουροι συνέχισε,  πως θα αντεπεξέλθουμε, εκτιμώντας παράλληλα πως  αυτή η ‘’επένδυση’’ που γίνεται σήμερα στην Πάφο, δημιουργεί τις βάσεις για την αναβάθμιση της για το μέλλον.

“Είμαι σίγουρη ότι η Πάφος έχει να κερδίσει πολλά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα,γιατί μέσω αυτής δημιουργούνται πολλές δεξαμενές, γεμάτες από γνώσεις, εμπειρίες, αλλά και καινούργιες δεξιότητες”,κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ