Συνάντηση ΑΚΕΛ Πάφου με Δήμαρχο Πάφου

Συνάντηση ΑΚΕΛ Πάφου με Δήμαρχο Πάφου

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Πάφου με επικεφαλής τον Επαρχιακό Γραμματέα Χάρη Κυριακίδη, πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Μαρτίου συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνας.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αφού συνεχάρη τον Φαίδωνα Φαίδωνος για την εκλογή του, ενημερώθηκε για τα βασικά τρέχοντα ζητήματα στο Δήμο Πάφου και ιδιαίτερα για όλα όσα σχετίζονται με το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Πάφος 2017». Με βάση την ενημέρωση που έγινε από τον Δήμαρχο, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία προώθησης και χρηματοδότησης των έργων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Από πλευράς ΑΚΕΛ, τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία των έργων, τα οποία είναι αναγκαία για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.


Για την επιτυχία της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017 και ιδιαίτερα για την υλοποίηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, το ΑΚΕΛ κάλεσε επίσης τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, να συμβάλει ώστε να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου με το Δ.Σ του «Πάφος 2017».

Όσον αφορά τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας και εξυγίανσης, τόσο του Δήμου όσο και του ΣΑΠΑ (υπό το βάρος των γνωστών προβλημάτων), το ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει κάθε ενέργεια η οποία θα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Τέλος, το ΑΚΕΛ ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι έχει επαναφέρει παλαιότερη εισήγηση του Κόμματος να παραχωρηθούν οι Χαρουπόμυλοι της Πάφου στο Δημαρχείο της Πόλης μας, για να αξιοποιηθούν για τις δραστηριότητες του προγραμματισμού του Δ.Σ του «Πάφος 2017» για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Για το σκοπό αυτό η Ε.Ε του ΑΚΕΛ Πάφου απέστειλε ήδη επιστολές στους αρμόδιους φορείς.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, μετέφερε στον Δήμαρχο την θέση του Κόμματος ότι οι Χαρουπόμυλοι προσφέρονται και ως η ιδανικότερη λύση, για την ανέγερση δημοτικού θεάτρου, έργου που προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε και εκκρεμεί για χρόνια, γιατί δεν βρίσκεται κατάλληλο οικόπεδο. Ο Δήμαρχος, αφού συμφώνησε με την συγκεκριμένη εισήγηση, δεσμεύτηκε ότι από πλευράς του ιδίου και του Δήμου θα εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης του ΑΚΕΛ.