Συνάντηση αστυνομικού διευθυντή Πάφου με τον πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ

Θέματα που αφορούν την επιβολή του Νόμου


και της τάξης στις τουριστικές περιοχές Πάφου συζήτησαν ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου και τα μέλη της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Πάφου Νίκου Σοφοκλέους, λίγο πριν από το μεσημέρι, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν πρώτα και κύρια την ανάγκη για ακόμα περισσότερη αστυνόμευση στην τουριστική περιοχή Κ. Πάφου αλλά και στις άλλες τουριστικές περιοχές της επαρχίας.

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης συνεχάρει την αστυνομική διεύθυνση Πάφου για τις πρόσφατες επιτυχίες αναφορικά με την εξιχνίαση αρκετών υποθέσεων που αφορούσαν εγκληματικές ενέργειες και έθεσε ενώπιον της ηγεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου το φλέγον θέμα της εγκληματικότητας και την ανάγκη εξάλειψής της, τονίζοντας με έμφαση το θέμα της ασφάλειας.

«Οι επισκέπτες που επιλέγουν την Πάφο για τις διακοπές τους πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν από εγκληματικά στοιχεία» είπε ο κ. Φιλιππίδης τονίζοντας πως η Πάφος αποτελεί ενα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς. Την δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η τουριστική βιομηχανία, σημαντικό είναι να διαφυλάξουμε τον τουρισμό, γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία, οι ξένοι επισκέπτες να αισθάνονται πρώτα και κύρια ασφαλείς στη χώρα που επέλεξαν για τις διακοπές τους και να μην κινδυνεύουν ούτε από διαρρήκτες ούτε από ληστές ή άλλα εγκληματικά στοιχεία.

Άλλα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη για αυστηρότερο έλεγχο σε ότι αφορά την υπερβολική ταχύτητα στις τουριστικές περιοχές, αλλά και η ανάγκη για λήψη αυστηρότερων μέτρων κατά της ηχορύπανσης εκεί όπου υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά διαμερίσματα.

Ακόμα συζητήθηκαν θέματα όπως ο έλεγχος στα κόμιστρα των ταξί και διάφορα άλλα για τα οποί α ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις πως έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες του.

Ο κ. Σοφοκλέους διαβεβαίωσε πως η αστυνομική διεύθυνση Πάφου με την συνδρομή του τμήματος Β αρχηγείου   θα συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειες τους , με αυξημένες πεζές περιπολίες ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές ώστε ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Ακόμα μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζ αλλά και ομάδες ανδρών της ΜΜΑΔ θα πραγματοποιούν συχνές περιπολίες εκεί όπου κρίνεται αναγκαίο. Όσον αφορά τη μάστιγα της ηχορύπανσης ο κ. Σοφοκλέους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για κατάσχεση μεγάφωνων από κέντρα αναψυχής των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.      

ΚΥΠΕ/ΚΠ/