Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με πρέσβειρα Ολλανδίας

Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με πρέσβειρα Ολλανδίας

Την προοπτική της συνεργασίας της Πάφου, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, με πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς της Ολλανδίας, συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Brechje Schwachöfer, η οποία πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Δήμο της πόλης.

Η κ. Πρέσβειρα, σύμφωνα με ανακοίνωση, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη συνεργασία αυτή και αποδέχτηκε εισήγηση του Δημάρχου όπως διευθετηθεί κοινή συνάντηση της ιδίας με αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου και του Pafos2017, προκειμένου να συζητηθούν και τροχιοδρομηθούν συγκεκριμένες ενέργειες.


Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Schwachöfer για την πορεία υλοποίησης του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την ανάπτυξη της πόλης, μέσω των διεκδικούμενων χρηματοδοτήσεων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν τον τουρισμό της πόλης και την προοπτική ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από την Ολλανδία προς την Πάφο, καθώς και θέματα που αφορούν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στην επαρχία μας όσο και στη χώρα μας ευρύτερα.

Η κ. Schwachöfer συνεχάρη τον κ. Φαίδωνος για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)