Συνάντηση Δημάρχων με νέο Αστυνομικό Διευθυντή

Συνάντηση Δημάρχων με νέο Αστυνομικό Διευθυντή

Τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας, με κύριο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του δημότη και την αναβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, συζήτησαν το πρωί οι Δήμαρχοι της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, της Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, της Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης και της Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Ανδρέα Κουσιουμή.

Στη σύσκεψη, στην οποία παρακάθισαν επίσης ο υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης του Αρχηγείου Αστυνομίας Χριστόδουλος Φραγκούδης και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν τον κ. Κουσιουμή και τους συνεργάτες του για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Αρχές και ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας για την ουσιαστική αντιμετώπισής τους.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αποτελεσματική λειτουργία του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς και η πάταξη του φαινομένου της οχληρίας που προκαλείται τόσο από τη δυνατή μουσική των κέντρων αναψυχής όσο και από τους σκύλους στις γειτονιές.

Επίσης συζητήθηκαν η συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου στις προσπάθειες των Δήμων για πάταξη των πολεοδομικών παρανομιών, η ενίσχυση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των περιπολιών της αστυνομίας για πάταξη του φαινομένων των διαρρήξεων και κλοπών, το ζήτημα των εγκαταλειμμένων ή διαφημιστικών οχημάτων, η παράνομη στάθμευση, κυρίως σε επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια σημεία, η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών κ.α.

Η πρώτη αυτή σύσκεψη με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή και τους συνεργάτες του, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και ισχυρής βούλησης για στενή συνεργασία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ