Συνάντηση Κόμματος για τα Ζώα με Αστυνομία Πάφου

Συνάντηση Κόμματος για τα Ζώα με Αστυνομία Πάφου

Το φαινόμενο των δηλητηριάσεων ζώων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε το μεσημέρι το Κόμμα για τα Ζώα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου της Επαρχίας Πάφου Θεοχάρη Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου, μιλώντας μετά το πέρας της σύσκεψης ανέφερε πως σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων ούτως ώστε το φαινόμενο της κακομεταχείρισης των ζώων, της ευημερίας τους και της συμπεριφοράς των ανθρώπων έναντι των ζώων να τεθεί στο επίκεντρο δράσης των μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.


Ο κ. Κυριάκος Κυριάκου, Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, χαρακτήρισε ανησυχητικό το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων, λέγοντας ενδεικτικά πως έχει καταντήσει εφιάλτης.

Πρόσθεσε ότι η εικόνα που εκπέμπουμε προς τα έξω δεν είναι και τόσο καλή και πως τα φαινόμενα της κακομεταχείρισης ζώων έχουν αυξητικές τάσεις.

Επικαλέστηκε στοιχεία και μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες τον Απρίλιο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους 15 συνολικά σκυλιά πέθαναν με το χειρότερο και βασανιστικό αυτό τρόπο.

Ευχήθηκε τέλος όπως η συνεργασία μεταξύ του Κόμματος για τα Ζώα με την Αστυνομία γίνει ακόμη καλύτερη ανοίγοντας “απευθείας γραμμή επικοινωνίας», προκειμένου να καταγγέλλονται κακομεταχειρίσεις ενάντια στα ανυπεράσπιστα ζώα.

Επεσήμανε επίσης πως το θέμα εισαγωγής εξωτικών ζώων και της λειτουργίας ζωολογικών κήπων θα τεθεί προς συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή .

Καταλήγοντας ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως το πολιτισμό και την ηθική ενός λαού τον κρίνεις από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)