Συνάντηση Οικολόγων με την Έπαρχο Πάφου

Συνάντηση Οικολόγων με την Έπαρχο Πάφου

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είχε συνάντηση με την Έπαρχο Πάφου κ. Μαίρη Λάμπρου.

Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, στα πλαίσια της ανάληψης από την κυρία Λάμπρου, της θέσης της Έπαρχου Πάφου. Παρόλα αυτά εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία αυτής της συνάντησης και της θέσαμε τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και επαρχία μας.


Η ανταπόκριση και η σοβαρότητα της κυρίας Λάμπρου, να συζητήσουμε διεξοδικά τα θέματα που θέσαμε, μας γεμίζουν αισιοδοξία για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία για το μέλλον.

Στόχος μας είναι, εκεί που είναι δυνατόν οι παρεμβάσεις μας να είναι αποτρεπτικές και όχι να υποβιβάζονται σε εκ των υστέρων καταγγελίες για περιβαλλοντικές καταστροφές.

Παραδώσαμε στην κυρία Έπαρχο, όπως είχαμε συμφωνήσει, ένα φάκελο με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε για τα προβλήματα που είχαμε συζητήσει. Ευελπιστούμε ότι η κυρία Έπαρχος θα μελετήσει, θα επιληφθεί των θεμάτων που της υποβάλαμε και θα δώσει απαντήσεις.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τις τελευταίες αποφάσεις που αφορούν το θέμα του Ακάμα. Επίσης θέσαμε υπόψη της κας Λάμπρου τις τελευταίες φημολογίες που επαναφέρουν το θέμα της ανέγερσης μητροπολιτικού ναού στο Δημόσιο Κήπο. Θέσαμε υπόψη της κ. Επάρχου, πολεοδομικά θέματα που αφορούν τις περιοχές Πέγειας, Χλώρακας, Νατάς ως επίσης και το μείζον θέμα των λατομείων της Ανδρολύκου.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου