Συνάντηση Σάββα Βέργα με Χάσικο τη Μ. Δευτέρα

Συνάντηση Σάββα Βέργα με Χάσικο τη Μ. Δευτέρα

Σημαντική χαρακτηρίζεται από την τοπική αρχή η συνάντηση που θα έχει τη Μεγάλη Δευτέρα στην Λευκωσία


ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων για το θέμα της χωροθέτησης του νέου δημοτικού θεάτρου. Στην σύσκεψη την οποία συγκάλεσε σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος κατόπιν αιτήματος του Δήμου Πάφου, θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017 κ. Χρίστος Πατσαλίδης. Θα παρακαθίσουν επίσης ο Έπαρχος Πάφου και ανώτεροι λειτουργοί από τις εμπλεκόμενες κρατικές Υπηρεσίες και τον Δήμο Πάφου.

Ο δήμος Πάφου είχε προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου δημοτικού θεάτρου στο Τ/Κ τεμάχιο απέναντι από την οικεία Επάρχου. Ενώ όμως ο δήμος προετοιμαζόταν να προχωρήσει με το έργο αυτό, η απόφαση του κράτους να μην ανεγείρονται πλέον μόνιμες κατοικίες σε Τ/Κ/ τεμάχια καθυστέρησε τις διαδικασίες και ο δήμος από τότε αναζητεί νέο χώρο. Η τοπική αρχή αναμένει από τους δύο υπουργούς να απαντήσουν κατά πόσο η πολιτεία θα μπορούσε να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση του χώρου αυτού ή σε ανταλλαγή του με άλλο χαλίτικο τεμάχιο προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η δημιουργία του νέου θεάτρου στον χώρο αυτό.

Το θέατρο θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί πριν το τέλος του 2016 αφού την επόμενη χρονιά η πόλη της Πάφου μαζί με την Δανέζικη πόλη Αάρχους θα είναι οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/