Συνάντηση του ΔΣ του Πάφος 2017 με καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς φορείς

Ο «Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017»,


στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης των οργανωμένων συνόλων και των πολιτών της Πάφου, σχετικά με τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, πραγματοποίησε , στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου, συνάντηση με τους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης και επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος 2017, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δρ Χρίστο Πατσαλίδη, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αναφορικά με τις πρόνοιες του πλαισίου του θεσμού της ΠΠΕ, που αφορούν στην πορεία της προετοιμασίας του καλλιτεχνικού προγράμματος μέχρι το 2017, το περιεχόμενο του φακέλου της υποψηφιότητας του Πάφος 2017 (Open Air Factory, ‘Linking continents, bridging cultures’ κ.ά.) και το ρόλο τον οποίο θα πρέπει να διαδραματίσουν οι πολιτιστικοί και καλλιτεχνικοί φορείς, στην διαδικασία υλοποίησης.

Στη συνάντηση, η οποία συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του «Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017», παρουσίασαν επίσης και επεξήγησαν το όραμα και του στόχους τους, όσον αφορά το Πάφος 2017.

Πέραν της ενημέρωσης, υπήρξε ανοιχτή συζήτηση, μέσα από την οποία οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις απόψεις τους, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν το άριστο και εποικοδομητικό κλίμα.

Το ενδιαφέρον και η προθυμία των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης και επαρχίας Πάφου, για συνεργασία και δημιουργία εκδηλώσεων και δράσεων, μέσα στα πλαίσια του Πάφος 2017, συνεχίζει η ανακοίνωση, καταδεικνύει τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πλούτο της Πάφου, όσο αφορά εκδηλώσεις και έμψυχο δυναμικό. Παράλληλα δείχνει και την έμπρακτη στήριξη του ″Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017″ από τον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάφου.

Από την πλευρά του στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Πάφος 2017, διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους, ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για σκοπούς αλληλοενημέρωσης και παραγωγικής συνεργασίας, τονίζοντας ότι τέτοιες συναντήσεις θα γίνονται σε τακτά διαστήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/