Συναυλία Ινδικής Κλασικής Μουσικής 

Συναυλία Ινδικής Κλασικής Μουσικής 

Την Ινδή δεξιοτέχνη του σιτάρ, από τη βόρεια Ινδία, Reshma Shrivastava είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες οι παρευρισκόμενοι σ’ ένα ρεσιτάλ ινδικής κλασικής μουσικής στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20, στην Πάφο.

Η χαρισματική Ινδή μουσικός έχει βραβευθεί αρκετές φορές στην Ινδία για την προσφορά της στη μουσική και έχει δώσει πολλές συναυλίες τόσο στη χώρα της όσο και στο εξωτερικό, όπως στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Γερμανία, την Ελβετία και άλλες.


Η Reshma Shrivastava, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τεχνόπολις 20, γεννήθηκε σε οικογένεια μουσικών στο Αλλάχαμπαντ της Βόρειας Ινδίας. Ήταν 6 ετών όταν ξεκίνησε να μαθαίνει σιτάρ.

Ο θείος της, Καθηγητής Σατίς Τσάντρα, μουσικός από την παράδοση του Ραβί Σάνκαρ, ήταν ο πρώτος της δάσκαλος ενώ ο πατέρας της, καθηγητής Γκίριτζ Σριβάσταβα, διακεκριμένος μουσικός, δεξιοτέχνης της τάμπλα, της μετέδωσε από πολύ νωρίς το πάθος του για τη μουσική.

Σε ηλικία 8 ετών, η Reshma, έδωσε την πρώτη της συναυλία και ξεκίνησε να παίζει για το ινδικό κρατικό ραδιόφωνο. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Αλλάχαμπαντ από όπου αποφοίτησε με Μάστερ στο Σιτάρ.

Είναι παντρεμένη με τον Θοδωρή Πιζάνη και είναι μητέρα δύο παιδιών: του Ρίκι και της Σάκσι.

Ζει με την οικογένειά της μοιράζοντας το χρόνο τους μεταξύ Ινδίας, Ελλάδας και Η.Π.Α.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)