Συνελήφθησαν και οι 4 δράστες της διάρρηξης του χρυσοχοείου

Συνελήφθησαν και οι 4 δράστες της διάρρηξης του χρυσοχοείου

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε στις 5:30 τα ξημερώματα για τον εντοπισμό των δραστών της διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο στην Κάτω Πάφο, που είχε σημειωθεί λίγα λεπτά νωρίτερα.


Ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Σοφοκλέους σε δηλώσεις του στην σκηνή ανέφερε πως στη διάρρηξη που έγινε σε κοσμηματοπωλείο επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, οι θρασύτατοι διαρρήκτες εισέβαλαν θρυμματίζοντας την γυάλινη προσθήκη του καταστήματος.

Σύμφωνα με τον κ Σοφοκλέους τα τέσσερα άτομα που ενεπλάκησαν στην διάρρηξη , επέβαιναν αυτοκινήτου , και αφού απέσπασαν από το χρυσοχοείο μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και ρολογιών μεγάλης αξίας, τα έβαλαν σε τσάντα και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και αξιολογώντας κάθε πληροφορία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρέθηκε στα ίχνη των διαρρηκτών.

Στο έργο της αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών κινητοποιήθηκε ελικόπτερο και αστυνομικοί μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζ .

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου περίπολος της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου η οποία βρισκόταν κοντά στην σκηνή άκουσε το θόρυβο αλλά και τον ήχο του συστήματος συναγερμού που ήχησε.

Αμέσως τα μέλη της δύναμης ευαισθητοποιήθηκαν προστρέχοντας στο μέρος ενώ με την άφιξη τους στην σκηνή, παρατήρησαν ένα αυτοκίνητο μάρκας ΒMW χρώματος μπλε, να εγκαταλείπει το μέρος με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο οδηγός μάλιστα φορούσε κουκούλα στο πρόσωπο .Η καταδίωξη σύμφωνα με τον κ Σοφοκλέους συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ενώ σε κάποια στιγμή – όπως είπε- λόγω της πιεστικής καταδίωξης που εγίνετο από τους αστυνομικούς της ομάδας Ζ, οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στην περιοχή Κισσόνεργας μέσα στις φυτείες μπανανών και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου , μετά από οδηγίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς και με την άφιξη και άλλων μελών της δύναμης, αποκλείστηκε περιμετρικά το σημείο – το οποίο οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο-, σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων , με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και οι 4 δράστες, μαζί με την κλοπιμαία περιουσία.

Τα τέσσερα πρόσωπα που είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι μεταφέρθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων όπου παραδέχτηκαν την διάπραξη της διάρρηξης του χρυσοχοείου.

Ο κ Σοφοκλέους είπε πως μέχρι στιγμής οι δράστες όπως διαφαίνεται δεν έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία, αλλά θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο εμπλέκονται σε άλλα αδικήματα παρόμοιας φύσεως και σε άλλες υποθέσεις οι οποίες απασχόλησαν στο παρελθόν την αστυνομία.

Ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου ευχαρίστησε και συνεχάρη στην συνέχεια τους αστυνομικούς οι οποίοι εργάζονταν αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της δύναμης τα οποία κλήθηκαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, για την άμεση κινητοποίηση τους.

Φαίνεται είπε « για ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται στην επαρχία Πάφου ότι αποδίδουν» προσθέτοντας πως « δεν μπορεί να είναι τυχαίο ακόμη ένα γεγονός επιτυχίας, το οποίο συνέβη στην Πάφο».

Μέχρι στιγμής η κλαπείσα περιουσία δεν έχει εκτιμηθεί αλλά σύμφωνα με την παραπονούμενη είναι μεγάλης χρηματικής αξίας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/

klopi xrisoxoeio2