Συνελήφθη ο φερόμενος διακινητής-οδηγός του σκάφους

Συνελήφθη ο φερόμενος διακινητής-οδηγός του σκάφους

Στον χώρο φιλοξενίας Κοκκινοτριμιθιάς αναμένεται να διανυκτερεύσουν οι 20 μετανάστες που αφίχθηκαν το μεσημέρι από την Μερσίνα της Τουρκίας,σύμφωνα με τις σχετικές διευθετήσεις που έγιναν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι 20 μετανάστες αναχώρησαν ήδη από τον Αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για το χώρο φιλοξενίας Κοκκινοτριμιθιάς.


Από τις ανακρίσεις του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προέκυψε μαρτυρία εναντίον 41χρονου Σύριου, ο οποίος συνελήφθηκε ως διακινητής αφού ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου σκάφους.

Επίσης συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία απελάθησαν στο παρελθόν από την Κύπρο και τα οποία αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου.

Μια έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για ιατρικές εξετάσεις.

Το σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε τους μετανάστες γύρω στις 12.30μ.μ. σήμερα, να αποβιβάζονται, από ταχύπλοο σκάφος, στην τοποθεσία «Αμμούι», στο ακρωτήριο Αρναούτης, στον Ακάμα.

Το σκάφος της Λιμενικής, έσπευσε στην περιοχή μετά από εντοπισμό του στίγματος του σκάφους, από τα ραντάρ της Δημοκρατίας.

Στη σκηνή έσπευσαν επίσης, από την ξηρά μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς.

Όπως διαπιστώθηκε στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν οκτώ άνδρες, πέντε γυναίκες και 11 ανήλικοι.

Μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς, για περαιτέρω εξετάσεις ενώ παράλληλα τους παρασχέθηκε κάθε ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ