Συνεχής και ποιοτική αναβάθμιση του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών

Συνεχής και ποιοτική αναβάθμιση του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών

Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του κέντρου προστασίας και απασχόλησης παιδιών, Κάτω Πάφου αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τα μέλη της Επιτροπής Κοινοτικού Εθελοντισμού. Κύριο μέλημα είναι η ορθή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των εξήντα παιδιών που φιλοξενούνται στη λέσχη, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους , των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Από το ερχόμενο Σάββατο εισάγονται τα βιωματικά εργαστήρια τα οποία οργανώνονται από σχολικό εκπαιδευτικό ψυχολόγο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την κ. Έβελυν Κλεάνθους, αντιπρόεδρο της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν τρείς συναντήσεις στις οποίες θα λαμβάνουν μέρος παιδιά που φιλοξενούνται στην παιδική λέσχη. Η θεματολογία που έχει επιλεγεί κατά την πρώτη συνάντηση έχει ως αντικείμενο «Γνωριμία – ΕΓΩ ένα ξεχωριστό και μοναδικό παιδί», η δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου έχει ως θέμα «Γνωρίζω και εκφράζω τα συναισθήματά μου» ενώ η τρίτη και τελευταία συνάντηση το βιωματικό εργαστήρι θα ασχοληθεί με το θέμα «Ο κόσμος του θυμού και της ηρεμίας»


Τα βιωματικά εργαστήρια θα συνεχισθούν και κατά την καλοκαιρινή περίοδο με την διοργάνωση δέκα συναντήσεων και με θεματολογία που θα επιλεγεί από σχολικό εκπαιδευτικό ψυχολόγο Δέσπω Χαραλάμπους.

Πέρα από την οργάνωση των βιωματικών εργαστηρίων η επιτροπή κοινοτικού εθελοντισμού Κάτω Πάφου αποφάσισε να επεκτείνει άμεσα την λειτουργία της παιδικής λέσχης παραμένοντας ανοιχτή κάθε Σάββατο έτσι ώστε να παρέχεται προστασία, φροντίδα και υγιής απασχόληση στα παιδιά προσφέροντας ταυτόχρονα στήριξη στις εργαζόμενες μητέρες.

Το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, προστίθεται στην ανακοίνωση, δημιουργήθηκε από την επιτροπή κοινοτικού εθελοντισμού Κάτω Πάφου με κίνητρο την αγάπη προς τα παιδιά και την ανάγκη για προστασία τους όταν αυτά επιστρέφουν από το δημοτικό σχολείο. Το προσοντούχο προσωπικό προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε παιδιά ηλικίας από 5 – 12 ετών, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς, βοήθεια στην κατ οίκον σχολική εργασία , παιδαγωγικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, ζωγραφική και πολλές άλλες δραστηριότητες. Επίσης προσφέρεται μεσημεριανό φαγητό και απογευματινό σνάκ.

Η κ. Κλεάνθους απευθύνει έκκληση σε εθελοντές εάν επιθυμούν έστω και για μερικές ώρες την εβδομάδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κέντρο είτε για διάβασμα και επεξήγηση ενός παραμυθιού, είτε ως καθηγητές τέχνης που θα βοηθούσαν τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές να επικοινωνήσουν με το Κέντρο προστασίας και απασχόλησης παιδιών.