Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά – 2 συλλήψεις

Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά – 2 συλλήψεις

Συνεχίζονται ακόμη οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στο χωριό Αργάκα της Πάφου.

Έρχονται τα ισραηλινά αεροπλάνα προς ενίσχυση των προσπαθειών

Στο αεροδρόμιο Πάφου αναμένονται εντός ολίγου τρία Ισραηλινά πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τμήματος Δασών και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Των τριών αεροπλάνων προπορεύεται ένα C130. Αφού ανεφοδιαστούν θα ξεκινήσουν άμεσα τις ρίψεις για κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Η βοήθεια από το Ισραήλ ζητήθηκε χθες μετά από αξιολόγηση της κατάστασης.

Ολονύχτιες προσπάθειες από τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει πλέον περικυκλωθεί, για να μην επεκταθεί. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αναμένουν ότι η πυρκαγιά θα είναι υπό πλήρη έλεγχο εντός ολίγων ωρών.

Οι επιχειρήσεις για την κατάσβεση συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρά τις αντιξοότητες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει προβεί σε αντικατάσταση του προσωπικού, που βρίσκεται στο χώρο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Συνεχίζει να λειτουργεί το προωθημένο Κέντρο Ελέγχου. Όπως μας ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρωί θα επιχειρηθεί μια τελική επίθεση με όλα τα μέσα που διαθέτουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή, έτσι ώστε να ελεγχθεί πλήρως η πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής υπολογισμός για την έκταση γης που έχει καταστρέψει η πυρκαγιά. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή

  • Πυροσβεστική Υπηρεσία: 13 οχήματα και 1 κινητό κέντρο ελέγχου.
  • Τμήμα Δασών: 8 πυροσβεστικά οχήματα και 2 καδενοφόρα.
  • Πολιτική Άμυνα: 2 πυροσβεστικά οχήματα
  • Υπηρεσία Θήρας: 2 πυροσβεστικά οχήματα
  • Κοινοτικό Συμβούλιο Αργάκας: 1 πυροσβεστικό και 2 ιδιωτικοί εκσκαφείς
  • Πτητικά Μέσα: 2 Αεροπλάνα Πυρόσβεσης Τ.Δ. 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης Φλόγα 1 & 2, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων , 2 ελικόπτερα της Μ.Α.ΕΠ. και αξιωματικός ελέγχου Α.ΕΛ.Α. σε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Τα πτητικά μέσα αποχώρησαν κατά την διάρκεια της νύκτας. Με το πρώτο φως της μέρας τα 2 αεροπλάνα του Τ.Δ. , τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και 1 της Ε.Φ. ξεκίνησαν ρίψεις νερού στην πυρκαγιά.
Σε αυτά θα προστεθούν και τα τρεια ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δυο συλλήψεις για την πυρκαγιά

Στα χέρια της αστυνομίας, βρίσκονται 62χρονος και 46χρονη για την πυρκαγιά στην Αργάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , oι δυο αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, με αίτημα για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Πηγή: Sigmalive, Πολίτης