Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς «Μέρες Πολιτισμού – Μάριον- Αρσινόη 2015».

Ήδη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση με τίτλο «Ναυτικό Σάββατο», που διοργανώθηκε από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς σε συνεργασία με τη Λιμενική Αστυνομία και το Ναυτικό Όμιλο Πόλης.


Στην εκδήλωση υπήρχε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και του Χορευτικού Συγκροτήματος του Λαογραφικού Ομίλου «Στα χνάρια της παράδοσης». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ξενάγηση των επισκεπτών στις ακάτους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως και ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Λάμπρος Θεμιστοκλέους.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως η εκδήλωση αυτή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός, συμβάλλει στη διατήρηση των καλών σχέσεων της Αστυνομίας και του κοινού μέσω της καλής συνεργασίας με τις Τοπικές Αρχές.

Αναφέρθηκε στην αποστολή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως ο ρόλος της τον τελευταίο καιρό έγινε ακόμη πιο απαιτητικός με την παρατηρούμενη αύξηση στη μετακίνηση των μεταναστών από τις χώρες τους σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς ανέφερε ότι «παρ` όλη τη βαθιά οικονομική κρίση που βιώνουμε, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς, θέτοντας ψηλά στις προτεραιότητες του τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ετοίμασε ένα αξιόλογο πρόγραμμα, θέλοντας να ανεβάσει τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, προσφέροντας τόσο στους δημότες, όσο και στους επισκέπτες της περιοχής ένα πλούσιο, ποιοτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα”.

Για το Δήμο μας, συνέχισε, ο πολιτισμός αποτελούσε και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολιτικής του για εμπλουτισμό του τουριστικού του προϊόντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Αυτό αποδεικνύεται – όπως είπε – τα τελευταία χρόνια και με την αναβάθμιση των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η επόμενη εκδήλωση στο πλαίσιο «Μέρες Πολιτισμού – Μάριον Αρσινόη 2015» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με την προβολή ντοκιμαντέρ «Η μεγάλη θεά της Κύπρου», που πρόκειται για ιστορική διαδρομή της λατρείας της θεάς Αφροδίτης στην Κύπρο από τη χαλκολιθική μέχρι τη Ρωμαϊκή περίοδο. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με την εταιρεία ΤΕΡΤΑΚΤΥΣ σε σκηνοθεσία του Σταύρου Παπαγεωργίου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)