Σχεδόν έτοιμες οι “10 πύλες της Πάφου”

Σχεδόν έτοιμες οι “10 πύλες της Πάφου”

Με ένα κόστος 180 χιλιάδων ευρώ, ο Δήμος Πάφου ολοκληρώνει τις τελευταίες μέρες τον σχεδιασμό για την ονοματοδοσία και τοπιοτέχνηση των 10 εισόδων που οδηγούν από όλες τις κατευθύνσεις προς τη δημαρχούμενη περιοχή. Η τοποθέτηση των ειδικών στηλών στις εισόδους έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με τις μαρμάρινες στήλες να αναγράφουν τα ονόματα μιας εκάστης των εισόδων, ενώ οι περιβάλλοντες χώροι θα αναβαθμιστούν αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς της πόλης.

Η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής, έχει αναληφθεί μετά τη διαπίστωση ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι είσοδοι της δημαρχούμενης περιοχής ήταν σε κακό χάλι, τόσο από πλευράς λειτουργικότητας, όσο και εμφάνισης. Συνεργεία του Δήμου ανέλαβαν ήδη το έργο του εξωραισμού και βελτίωσης των εισόδων, ώστε ο επισκέπτης της πόλης να έχει αμέσως επίγνωση ότι εισέρχεται σε μια περιοχή με λαμπρή ιστορία και παρελθόν, αλλά και μια σύγχρονη πόλη που δικαίως χρίσθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.


Βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, κάθε μια εκ των 10 εισόδων θα λάβει συγκεκριμένο όνομα, με βάση την προϊστορία της κάθε περιοχής. Τα 10 αυτά ονόματα είναι: Αφροδίτης, Αγαπήνωρος, Κινύρα, Νικοκλέους, Αποστόλου Παύλου, Πτολεμαίων, Αγίου Νεοφύτου, Ερρίκου Αγαθού, ΟΥΝΕΣΚΟ και Αρκαδίας.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου