Σύλληψη τριών μεταναστών στο Λατσί

Σύλληψη τριών μεταναστών στο Λατσί

Ένας 20χρονος που περιλαμβάνεται στα 27 άτομα που επέβαιναν του πλοιαρίου που έφθασε χθες το απόγευμα από την Τουρκία στις ακτές της Τηλλυρίας, θεωρείται από τις αρχές ως ο διακινητής των προσφύγων. Το άτομο αυτό συνελήφθη από την Αστυνομία, μαζί με άλλα τρία πρόσωπα, ηλικίας 46, 39 και 37 ετών αντιστοίχως, που διαπιστώθηκε από τις χθεσινοβραδινές εξετάσεις ότι είναι απαγορευμένοι μετανάστες, έχοντας στο παρελθόν απελαθεί από το έδαφος της Δημοκρατίας.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας για τις συνθήκες άφιξης των 27 μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και την αποβίβαση τους τελικά στο Λατσί, συνεχίζονται και σήμερα προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν άλλα άτομα που λειτούργησαν ως συνεργοί των διακινητών.


Παράλληλα, ολοκληρώνονται το πρωί οι διαδικασίες για την μεταφορά των 23 υπολοίπων επιβατών του πλοιαρίου στον χώρο υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά. Κατά τη χθεσινή νύχτα οι έξι γυναίκες και τα πέντε ανήλικα παιδιά, μεταξύ των οποίων και δύο βρέφη, διανυκτέρευσαν σε κατάλυμα της Πάφου, ενώ οι 16 άνδρες διανυκτέρευσαν στη Πόλη Χρυσοχούς.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου