Σύλληψη 35χρονου για τη διάρρηξη στο Cosmoplast

Σύλληψη 35χρονου για τη διάρρηξη στο Cosmoplast

Συνελήφθη μετά από 10 μέρες ο 35χρονος κύπριος που καταζητείτο ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρεις διαρρήξεις εργοστασίου στην Πάφο και κλοπές από αυτό ηλεκτρικών καλωδίων. Ο 35χρονος από την Πάφο είχε κατονομαστεί ως συνεργός από τους δύο Ινδούς που επίσης κατέληξαν στα χέρια της Αστυνομίας, μετά το ατύχημα και την ηλεκτροπληξία που υπέστη ένας εξ αυτών κατά την τελευταία διάρρηξη του εργοστασίου στις 14 Απριλίου.

Ο 35χρονος προσήχθη ενώπιον του δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης δύο ημερών.


O 27χρονος Ινδός που υπέστη ηλεκτροπληξία κατά την προσπάθεια κλοπής ηλεκτρικών καλωδίων από τον βιομηχανικό χώρο και ο 30χρονος ομοεθνής συνεργός του, τέθηκαν επίσης υπό κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Ο 30χρονος είχε ομολογήσει σε κατάθεση του στην Αστυνομία ότι ο ίδιος με τους άλλους δύο είχαν διαρρήξει το ίδιο εργοστάσιο και άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η μια περίπτωση ήταν τον περασμένο Μάρτιο και είχαν κλέψει καλώδια αξίας πέντε χιλιάδων ευρώ και η δεύτερη στις έντεκα Απριλίου χωρίς όμως, κατά τον ισχυρισμό του, να καταφέρουν να αποσπάσουν οτιδήποτε.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο 62χρονο , στην περιουσία του οποίου έγινε η διάρρηξη και η κλοπή, δήλωσε στην αστυνομία ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν ώστε να πετύχουν είσοδο στο εργοστάσιο οι διαρρήκτες και η αξία των κλαπέντων συρμάτων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: Φιλελεύθερος