Σύλληψη 39χρονου για παιδική πορνογραφία

Σύλληψη 39χρονου για παιδική πορνογραφία

Στη σύλληψη 39χρονου, κατοίκου Πάφου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψή του έγινε ύστερα από σχετικό μήνυμα που έφθασε στην Αστυνομία από τη EUROPOL, το οποίο ανέφερε ότι από επιχείρηση που διενήργησαν οι ελβετικές Αρχές, σχετικά με διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω δικτύων ανταλλαγής αρχείων, εντοπίστηκε αριθμός χρηστών που διακινούσαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με το μήνυμα, μεταξύ αυτών των χρηστών διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία ενός χρήστη εντοπίζονταν στην Κύπρο.


Ύστερα από σχετικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 39χρονου κατοίκου Πάφου, βάσει της οποίας εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψής του.

Χθες το μεσημέρι, συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος στο σπίτι του και τέθηκε υπό κράτηση.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένα κινητό τηλέφωνο, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ