Σύνδεση Πάφου με τις κυριότερες πόλεις της Γερμανίας

Σύνδεση Πάφου με τις κυριότερες πόλεις της Γερμανίας

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα δεδομένα για την αεροπορική σύνδεση της Πάφου με τη Γερμανία και κατά το 2017, μετά την πολύ ικανοποιητική κίνηση το περασμένο καλοκαίρι. Η αεροπορική εταιρεία Germania έχει ολοκληρώσει τον προγραμματισμό της για το 2017, από τον οποίο προκύπτει ότι τα δρομολόγια της γερμαντικής εταιρείας αυξάνονται τη νέα χρονιά από και προς την Πάφο.

Βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, στο αεροδρόμιο της επαρχίας θα πραγματοποιούνται τα εξής δρομολόγια της Germania από διάφορα αεροδρόμια της Γερμανίας:


  • Από Αμβούργο δύο πτήσεις εβδομαδιαίως
  • Από Νυρεμβέργη δύο πτήσεις εβδομαδιαίως
  • Από Βερολίνο δύο πτήσεις εβδομαδιαίως
  • Από Δρέσδη μια πτήση εβδομαδιαίως
  • Από Ντίσελντορφ τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως
  • Από Μόναχο δύο πτήσεις εβδομαδιαίως
  • Από Στουτγκάρδη δύο πτήσεις εβδομαδιαίως

Η ΕΤΑΠ Πάφου χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και επισημαίνει ότι η Γερμανική αγορά κατατάσσεται στις αγορές πρώτης προτεραιότητας για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.

« Για την Πάφο η Γερμανική αγορά αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα μικρό ποσοστό των ολικών αφίξεων της, 3% περίπου των ολικών αφίξεων, με περίπου το 25% των ολικών αφίξεων Κύπρου (30,000 αφίξεις) από την Γερμανική αγορά να καταλήγουν στην Πάφο», αναφέρει η Εταιρεία. « Μέχρι τον Αύγουστο από τα επίσημα στατιστικά καταγράφεται αύξηση περί το 8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται περεταίρω ανάκαμψη».

Η γερμανική αγορά αναπτύσσεται σταθερά ανοδικά τα τελευταία δύο χρόνια στην Πάφο, καταλήγει ο τουριστικός φορέας, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί και άλλο.

Πηγή: Φιλελεύθερος