Σύσκεψη στο Δημαρχείο Γεροσκήπου για το Πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς»

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Γεροσκήπου για το Πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς»

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Γεροσκήπου, σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης την αξιολόγηση του προγράμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς», που λειτουργεί στη Γεροσκήπου από τον περασμένο Δεκέμβριο.


Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, υπηρεσιακοί λειτουργοί του Δήμου, ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» στη Γεροσκήπου Χαράλαμπος Αγγελή, μέλη της Αστυνομικής Δύναμης, η Αρχισυντονίστρια του Προγράμματος Μαρία Κωνσταντίνου, ο Συντονιστής του Τομέα Βόρεια της Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Αυγουστής Παπαχριστοδούλου και η Συντονίστρια του Τομέα Νότια της Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γεωργία Ευγενίου.

Οι παρόντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα λειτουργία του προγράμματος και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής συνάντησης για τους «Παρατηρητές της Γειτονιάς» στα μέσα Φεβρουαρίου. Συμφώνησαν, επίσης, τη συνέχιση της εκστρατείας εγγραφής «Παρατηρητών» με σκοπό τη γεωγραφική κάλυψη όλης της διοικητικής περιφέρειας Γεροσκήπου. Τέλος, εξετάστηκαν θέματα τροχονομίας και παραπόνων της καθημερινότητας.
Ως γνωστόν, το πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» αποτελεί μια στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, με τη συνεργασία των πολιτών. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ο πολίτης δύναται να συμβάλει σε θέματα που αφορούν άμεσα την ασφάλεια του ιδίου, της οικογένειας και της περιουσίας του. Η ευαισθητοποίηση και η συνειδητή συμμετοχή των πολιτών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία του προγράμματος.