Τής “έκλεψε” το Facebook και τον σέρνει στα δικαστήρια

Τής “έκλεψε” το Facebook και τον σέρνει στα δικαστήρια

Η υπόθεση αφορά σε παράνομη πρόσβαση σε σύστημα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή την οποία η πρώην δημοτική υπάλληλος του δήμου Πάφου δέχτηκε πριν ενάμισι χρόνο.

Η παραπονούμενη είχε καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, το οποίο μετά από ενδελεχή έρευνα εδώ και ενάμισι χρόνο κατάφερε να εντοπίσει τον φερόμενο ως δράστη ο οποίος είναι κάτοικος Πάφου.


Η παράνομη πρόσβαση σύμφωνα με την παραπονούμενη είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει την σελίδα του FaceBook της.Σύμφωνα με την καταγγελία της, δέχτηκε παραπλανητικό μήνυμα στο Fb το οποίο την οδήγησε σε ψεύτικη ιστοσελίδα που υποδύονταν την σελίδα του FaceBook.

Έτσι η ιστοσελίδα δόλια απέσπασε τους κωδικούς πρόσβασης του Fb της παραπονούμενης, απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό της και απέκλεισε την παραπονούμενη από τη χρήση της υπηρεσίας.

Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη έχουν να κάνουν με διαφορές που φαίνεται να είχε με την Τοπική αρχή.Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για εκδίκαση στις 22.3.2017.