Τα “απόνερα” των Θαλασσινών Σπηλιών επηρεάζουν και την Δημοκρατική Παράταξη

Τα “απόνερα” των Θαλασσινών Σπηλιών επηρεάζουν και την Δημοκρατική Παράταξη

Και εγένετο η Δημοκρατική Παράταξη… Μετά από αγώνα δρόμου των διαγραφέντων ΔΗΚΟϊκών στελεχών εγγράφηκε χθες και επίσημα στο Υπουργείο Εσωτερικών το νέο κόμμα με όνομα Δημοκρατική Παράταξη με αίτηση την οποία συνόδευαν 300 υπογραφές όπως προβλέπει ο νόμος. Όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Χαραυγή» το επίσημο ΔΗΚΟ, που γνώριζε τι επιδιώκουν τα διαγραφέντα στελέχη, προσπάθησε να κατοχυρώσει το όνομα «Δημοκρατική Παράταξη» που έχει ιστορική σημασία, επίσης με συλλογή υπογραφών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει αναδειχθεί κάποιος πρόεδρος του νέου κόμματος, αλλά λειτουργεί με αποφάσεις μιας συντονιστικής ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για πρόεδρος του νέου κόμματος προοριζόταν ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Χρίστος Πατσαλίδης, ωστόσο φαίνεται ότι γίνονται δεύτερες σκέψεις λόγω της εμπλοκής του ως Υπ. Εσωτερικών, στην ιστορία με τις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια.


Ένα δεύτερο όνομα που προσεγγίστηκε χωρίς να υπάρξει θετική απάντηση είναι αυτό του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Άγγελου Βότση. Το τρίτο άτομο που βολιδοσκοπήθηκε το οποίο αποτελεί και μικρή έκπληξη είναι ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος ως γνωστόν εδώ και καιρό θεωρείται ξένο σώμα στην ΕΔΕΚ, αφού συνεργάστηκε με τον ΔΗΣΥ. Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής πάντως, τελεσίδικη απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, όπως πληροφορούμαστε, δεν επιθυμεί να αναλάβει την προεδρία, καθώς θα θεωρηθεί ότι ταυτίζεται με τη διάσπαση του κόμματος. Στελέχη που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης τόνισαν στη «Χ» ότι «ο Μάριος Καρογιάν είναι ένας φίλος και μια σημαντική φωνή χωρίς κανένα οργανωτικό ρόλο στη νέα προσπάθεια».

Πηγή: Dialogos