Τα παιδία παίζει στο Δ.Σ. Πόλις Χρυσοχούς

Τα παιδία παίζει στο Δ.Σ. Πόλις Χρυσοχούς

Το έχουν τερματίσει στην Πόλη Χρυσοχούς. Αυτή τη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν διέκοψε συνεδρία του λόγω πολιτικών διαφωνιών, ούτε λόγω εργασιακών ζητημάτων, αλλά εξαιτίας των…διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία του Δήμου.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς διέκοψε τη χθεσινοβραδινή σύνοδο του επειδή σε ένα δημοτικό σύμβουλο φάνηκαν υπερβολικά μικρά τα έσοδα του Δήμου από διανυκτερεύσεις και αποχώρησε, ενώ άλλα μέλη του σώματος βρήκαν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κατά του Δημάρχου ότι καλύπτει τους ξενοδόχους.


Η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πόλης ήταν ούτως ή άλλως μόνο κατ’ επίφαση, αφού παρίσταντο σε αυτήν μόλις πέντε δημοτικοί σύμβουλοι καθιστώντας οριακή την απαρτία. Και δεν έφτανε αυτό, σε κάποιο σημείο της συνεδρίας ένας δημοτικός σύμβουλος ζήτησε ενημέρωση για τα έσοδα του Δήμου από τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία κατά το τρέχον έτος. Όταν έλαβε την απάντηση ότι το ποσό αυτό ανέρχεται στις 550 περίπου χιλιάδες ευρώ, εξανέστη και καταγγέλλοντας απαράδεκτες μεθοδεύσεις αποχώρησε από τη συνεδρία, με αποτέλεσμα η σύνοδος να διακοπεί, ελλείψει πλέον απαρτίας.

Ο καυγάς που είχε στο μεταξύ ανάψει συνεχίστηκε και μετά τη διακοπή της συνεδρίας, με άλλα μέλη του Συμβουλίου να καταγγέλλουν τον Δήμαρχο ότι ανέχεται τις μεθοδεύσεις των ξενοδόχων και την μη έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών τους.

Η χθεσινοβραδινή διακοπή της συνεδρίας είναι ένας ακόμη κρίκος στην προβληματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή την πενταετία, αφού λόγω καυγάδων των μελών του, αυτό διέκοψε τη λειτουργία του σε πολλές περιπτώσεις και για κάθε πιθανή και απίθανη αιτία, καθιστώντας το σώμα ως το πλέον προβληματικό σε παγκύπριο ίσως επίπεδο.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου