Τείνει να γίνει διαχρονικό το πρόβλημα με τα Σιλό

Τείνει να γίνει διαχρονικό το πρόβλημα με τα Σιλό

Αφού ο διαγωνισμός αποσυναρμολόγησης και απομάκρυνσης που είχε προκηρυχθεί το 2013 κηρύχθηκε άγονος και αφού στο μεταξύ το θέμα φάνηκε να περνά στη λήθη, πλέον το θέμα της μετακίνησης των σιλό από το Αναβαργός επανέρχεται στο προσκήνιο.

Αρχές και κάτοικοι της συνοικίας επαναφέρουν το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο τις αρνητικές επιπτώσεις για την ποιότητα ζωής τους και για την αξία των περιουσιών τους από την ύπαρξη των τεράστιων μεταλλικών εγκαταστάσεων, αλλά και την στέρηση της δυνατότητας αξιοποίησης μιας τεράστιας κρατικής έκτασης για έργα αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.


Οι σχεδιασμοί για την δημιουργία στο χώρο του ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου της Πάφου ατόνησαν όπως είναι γνωστό, αφού η εξειδικευμένη εργασία της αποσυναρμολόγησης και απομάκρυνσης των σιλό δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των λίγων εταιρειών στην Κύπρο που σύμφωνα με τους αρμόδιους έχουν την τεχνογνωσία και τα μέσα να την διεκπεραιώσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, με πρωτοβουλία οργανωμένων συνόλων της περιοχής, επιχειρείται να συγκληθεί σύσκεψη, με τη συμμετοχή της Επιτροπής Σιτηρών και κρατικών φορέων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ώστε να εξετασθεί πώς μπορούν να κινηθούν οι εξελίξεις προκειμένου να πάψουν να λειτουργούν τα σιλό, έστω και σε περιοδική βάση και να χρησιμοποιηθεί η γη για κοινωφελή σκοπό.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμήνυσαν στην Επιτροπή Σιτηρών ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούμε συνέχιση της ύπαρξης αυτών των εγκαταστάσεων στο Αναβαργός, οι οποίες κρατούν δεσμευμένη μια έκταση που χαρακτηρίζουν απολύτως απαραίτητη για την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων.

Πηγή: Φιλελεύθερος