Τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου της Γεροσκήπου

Τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου της Γεροσκήπου

Η σημερινή τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου της Γεροσκήπου σε Στάδιο Μιχάλη Κυπριανού πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η πατρίδα μας, αφενός δίνει σκληρή μάχη για να βγει από την οικονομική κρίση και αφετέρου χρειάζεται να πάρει σημαντικές και τολμηρές αποφάσεις για το κυπριακό πρόβλημα, ανέφερε στο χαιρετισμό του στην τελετή μετονομασίας προς τιμήν του αγνοούμενου Μιχάλη Χρ. Κυπριανού.

Ο τερματισμός της κατοχής των σκλαβωμένων εδαφών μας συνέχισε, η επανένωση της πατρίδας μας η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν σε όλους ανεξαίρετα τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να συμβιώσουν ειρηνικά, αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα μας.


Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την πατρίδα μας.

Ελπίζουμε, συνέχισε, σύντομα να είμαστε σε θέση να πούμε πως επιτέλους η ελευθερία, η δικαιοσύνη, οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα είναι αυτά που θα καθορίζουν την τύχη των κατοίκων της μικρής μας πατρίδας, που δεν έχει την πολυτέλεια ούτε να είναι διαιρεμένη ούτε να υστερεί των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως είμαστε καταδικασμένοι από την Ιστορία και εντεταλμένοι από τους προγόνους μας, αλλά και από όσους θα μας διαδεχθούν σε αυτόν τον τόπο, να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση της χώρας μας.

Οφείλουμε – είπε- να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ενωμένη ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο, να παραδώσουμε μια πατρίδα στην οποία να σχεδιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας σε συνθήκες ειρήνης, αξιοπρέπειας και ασφάλειας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ακόμη πως αυτές τις ώρες της εθνικής μνήμης και αποτιμώντας τους αγώνες του ήρωα Μιχάλη Κυπριανού, αναλογιζόμαστε τις δικές μας ιστορικές ευθύνες που καθορίζουν το δικό μας χρέος τιμής προς την πατρίδα.

Αυτός, κατέληξε, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ήρωες μας, την ιστορία, την πατρίδα και το έθνος μας.

Η τελετή ονομαδοσίας του Δημοτικού σταδίου Γεροσκήπου και οδού προς τιμήν του αγνοούμενου Μιχάλη Χρ Κυπριανού ξεκίνησε με δέηση για την ανεύρεση του αγνοούμενου από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης αναφερόμενος στην οικογένεια του Μιχάλη Κυπριανού είπε ” έχουμε την ανάγκη να απολογηθούμε για τη χρονική καθυστέρηση στην απόδοση των οφειλόμενων τιμών”.

H ανοικτή πληγή των αγνοουμένων, είπε ο κ. Παυλίδης, αποτελεί αναμφισβήτητα την τραγικότερη πτυχή του κυπριακού προβλήματος και εξέφρασε την ελπίδα όπως οι προσπάθειες για τερματισμό του δράματος, που βιώνουν για δεκαετίες οι οικογένειες τους, θα συνεχιστούν.

Το Δημοτικό στάδιο Γεροσκήπου συνέχισε ο κ. Παυλίδης και ο παρακείμενος δρόμος, θα φέρουν πλέον το όνομα του Μιχάλη Χριστοφή Κυπριανού σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί μια “συμβολική επιστροφή του αγαπημένου μας Μιχάλη στη γη που τον γέννησε”, αλλά – όπως είπε- “και ένα σημείο αναφοράς που η θύμηση του ιδίου αλλά και όλων των αγνοουμένων μας το δράμα της οικογένειες του και το δράμα όλων των άλλων οικογενειών των αγνοουμένων δεν θα λησμονηθεί”.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο συμπολεμιστής του αγνοούμενου, Νίκος Παντελή, καθώς και εκπρόσωποι της οικογένειας του, η Ιφιγένεια Καψοσιδέρη και ο Μάριος Χατζηκυριάκος.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)