Τηλεφώνημα ΦΑΡΣΑ για βόμβα στα Κυβερνητικά Κτίρια

Τηλεφώνημα ΦΑΡΣΑ για βόμβα στα Κυβερνητικά Κτίρια

Οι έρευνες στο κτίριο των Κυβερνητικών Γραφείων Πάφου, μετά το πρωινό τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση δύο βομβών, ολοκληρώθηκαν χωρίς να προκύψει οτιδήποτε ανησυχητικό. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη αποχωρήσει από τη σκηνή και τα γραφεία επανήλθαν σε ομαλή λειτουργία, όπως και οι οδικοί άξονες γύρω από το κτιριακό συγκρότημα που για προληπτικούς λόγους είχαν αποκλειστεί από την Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, υπαστυνόμος Μιχάλης Ιωάννου, επιβεβαίωσε το πέρας της επιχείρησης με δηλώσεις του στον «Φ», τονίζοντας ότι δεν έχει βρεθεί οτιδήποτε ύποπτο και συνεπώς το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.


Πλέον, οι έρευνες των αρχών στρέφονται στην ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προκειμένου να εντοπιστεί ο χώρος από τον οποίο έγινε το τηλεφώνημα-φάρσα και ενδεχομένως να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φαρσέρ.

Είχε προηγηθεί για δύο περίπου ώρες αναστάτωση στην κεντρική λεωφόρο Νεοφύτου Νικολαίδη της Πάφου, όπου βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα των Κυβερνητικών Γραφείων της επαρχίας, μετά το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Το τηλεφώνημα, που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, έκανε μάλιστα λόγο για τοποθέτηση όχι μιας, αλλά δύο βομβών στο δαιδαλώδες κτιριακό συγκρότημα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε άμεση και έντονη κινητοποίηση των αρχών. Δυνάμεις της Αστυνομίας, συνοδεία των ειδικών σκύλων για εντοπισμό εκρηκτικών, έσπευσαν αμέσως στο χώρο και αφού εκκένωσαν τα γραφεία άρχισαν έρευνες για να διαπιστωθεί αν όντως έχει συμβεί το γεγονός αυτό ή αν πρόκειται, ως συνήθως συμβαίνει, για τηλεφώνημα-φάρσα.
Το συμβάν είχε προκαλέσει έντονη αναστάτωση στο ήδη υπερφορτωμένο λόγω έργων κέντρο της Πάφου, με την κίνηση μπροστά και γύρω από τα Κυβερνητικά Γραφεία να είναι πολύ αυξημένη, εξαιτίας και των μέτρων που έχει λάβει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το άτομο που έκανε το τηλεφώνημα μιλούσε στην κυπριακή διάλεκτο.

Πηγή: ΚΥΠΕ