Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου η ανακήρυξη των νέων δημάρχων

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου η ανακήρυξη των νέων δημάρχων

Όλα είναι έτοιμα από πλευράς Επαρχιακής Διοίκησης για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου στην εκλογική περιφέρεια Πάφου. Η Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχος Μαίρη Λάμπρου, μιλώντας σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη ανακοίνωσε ότι η ανακήρυξη των νεοεκλεγέντων Δημάρχων, κοινοταρχών, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο των Κυβερνητικών Κτιρίων την επομένη των εκλογών.

Ειδικότερα, η κ. Λάμπρου διευκρίνισε ότι στις 3.30μμ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των κοινοταρχών της επαρχίας Πάφου, ενώ μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η ανακήρυξη της νέας δημοτικής αρχής Πάφου και ακολούθως των Δήμων Πέγειας, Γεροσκήπου και Πόλης Χρυσοχούς.


Ως προς τα αριθμητικά δεδομένα της εκλογικής αναμέτρσης, η Έφορος Εκλογής Πάφου τόνισε ότι στο Δήμο Πάφου θα λειτουργήσουν 34 εκλογικά κέντρα. Αυτά θα βρίσκονται στο 4ο , στο 1ο, στο 3ο, στο 10ο, στο 6ο, στο 9ο, στο Κουπάτειο Δημοτικό, στο Δημοτικό Αναβαργού, στο Γυμνάσιο Θεοσκέπαστης, στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου καθώς και στο Λύκειο Κύκκου.

Στην Πάφο θα λειτουργήσουν επίσης, τόνισε, τέσσερα κέντρα στο Α’ Λύκειο για τις κατεχόμενες κοινότητες και για τους κατεχόμενους Δήμους, ενώ θα στηθεί κάλπη στο 1ο Λύκειο και στα Γραφεία της Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Η Μαίρη Λάμπρου υπενθύμισε ότι στην περιφέρεια Πάφου διεκδικούν εκλογή 11 υποψήφιοι Δήμαρχοι στους τέσσερις Δήμους, ενώ 174 άτομα διεκδικούν θέσεις στα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων Δήμων. Αυτά κατανέμονται ως εξής: 85 υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, 41 άτομα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου, 22 στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέγειας και 26 υποψήφιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς.

«Στους τέσσερις Δήμους της επαρχίας Πάφου», τόνισε η Έπαρχος, « οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 29.063 άτομα, εκ των οποίων οι 4.976 είναι κοινοτικοί. Στο Δήμο Πάφου αυξάνεται ο αριθμός των συμβούλων από 18 σε 20 λόγω της αύξησης των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Στο Δήμο Πάφου, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 19.405 εκ των οποίων κοινοτικοί 3.130, στο Δήμο Γεροσκήπου 4.799, εκ των οποίων 307 κοινοτικοί. Στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 2.109, εκ των οποίων οι 547 κοινοτικοί και τέλος στο Δήμο Πέγειας 2.750 ψηφοφόροι, εκ των οποίων 992 κοινοτικοί».

Όσον αφορά στις κοινότητες, η κ. Λάμπρου τόνισε ότι ο αριθμός ψηφοφόρων ανέρχεται σε 29.349 ψηφοφόρους, εκ των οποίων οι 3.130 κοινοτικοί.

Υπέβαλαν υποψηφιότητα 193 υποψήφιοι για κοινοτάρχες, εκ των οποίων οι 35 ανακηρύχθηκαν ήδη, ενώ 654 υποψήφιοι υπέβαλαν υποψηφιότητα για μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων. Σε 33 κοινότητες ανακηρύχθηκαν μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και  σε τέσσερις κοινότητες θα χρειαστεί αναπληρωματική εκλογή διότι οι υποψήφιοι δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό μελών.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου