Την επίσπευση των έργων ανάπτυξης θα προωθεί το ΕΒΕ Πάφου στην συνάντηση με το Σ. Χάσικο

To θέμα των πολλών ημιτελών έργων στην Επαρχία Πάφου


θα απασχολήσει την αυριανή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου με το Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Κενδέα Ζαμπυρίνη.

Ο κ Ζαμπυρίνης ανέφερε , ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ότι θα συζητηθούν επίσης η αξιοποίηση των κινήτρων που έχουν εξαγγελθεί με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας του τόπου, η επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του ιδιωτικού τομέα, , η άμεση υιοθέτηση του κινήτρου της χορήγησης Κυπριακής Υπηκοότητας έναντι επενδύσεως ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ, η δικαιότερη κατανομή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας αλλά και η πολιτική για τις Μεικτές Τουριστικές Αναπτύξεις.

Επίσης συνέχισε θα συζητηθεί το θέμα όπως η υπηρεσία παροχής πιστοποίησης εγγράφων να παρέχεται και στην Πάφο ( από την Επαρχιακή Διοίκηση και τα Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη) , αλλά και το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων που παρατηρούνται στις Βιομηχανικές Ζώνες.

Τα προβλήματα αυτά είπε ο κ Ζαμπυρίνης, έχουν να κάνουν με την άμεση μετακίνηση όλων των παράνομων κτηνοτροφικών μονάδων που λειτουργούν εντός ή γειτνιάζουν της Β Βιομηχανικής Περιοχής και με την κατασκευή των έργων υποδομής στις βιομηχανικές ζώνες της Αγίας Βαρβάρας ( ελαφράς και βαριάς οχληρίας)

Δυστυχώς παρατήρησε, υπάρχουν μια σειρά από μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία έχουν μπλοκαρισθεί και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται από τα Κρατικά Τμήματα έναντι της Πάφου σε χρονίζοντα μεγάλα έργα .

Ο στόχος, κατέληξε ο κ Ζαμπυρίνης, είναι να καταστούν βιώσιμα και ελκυστικά τα μεγάλα ιδιωτικά έργα τα οποία θα ρυμουλκήσουν την ανάπτυξη αυτή.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/