Την Κυβέρνηση καλεί το Γραφείο Υγείας ΚΕ ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί χωρίς διγλωσσία στο θέμα του ΓΕΣΥ

Την Κυβέρνηση καλεί το Γραφείο Υγείας ΚΕ ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί χωρίς διγλωσσία στο θέμα του ΓΕΣΥ

Την άμεση εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας στη βάση της κοινωνικής συναίνεσης η οποία έχει επιτευχθεί και ενσωματώνεται στον υφιστάμενο νόμο αλλά και βασίζεται στις αρχές της καθολικότητας της πρόσβασης σε ποιοτική φροντίδα και της κοινωνικής αλληλεγγύης ζητά το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κόμματος Χάρης Κυριακίδης και υπεύθυνος του Γραφείου Υγείας της ΚΕ ΑΚΕΛ , κάλεσε την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί χωρίς διγλωσσία στο θέμα του ΓΕΣΥ σημειώνοντας πως « η ευθύνης είναι πλέον δική της, και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει».


Ο κ Κυριακίδης ανέφερε , πως η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης σ’ ότι αφορά τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα του ΓΕΣΥ έγινε πιο ορατή στη τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας όπου με διάφορα προσχήματα και επικαλούμενοι την ανάγκη και νέων μελετών, η κυβέρνηση – όπως είπε-, δημιουργεί νέα εμπόδια στην άμεση προώθηση της υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Πρόσθεσε επίσης πως διαβάζοντας κάποιος πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη , είμαι εμφανές ότι επιχειρείται η αλλοίωση της φιλοσοφίας και του χαρακτήρα του ΓΕΣΥ και η εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων.

Είναι τραγικό το γεγονός συνέχισε, ότι την στιγμή που μεγαλύτερα ποσοστά του πληθυσμού μας έχουν ανάγκη και αποτείνονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, ξεπερνώντας σε νεοφιλελεύθερο δογματισμό ακόμα και την τρόικα, προχώρησε σε μείωση 53 εκ. το 2014, από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας , ενώ έπονται περισσότερες αποκοπές για το 2015, 2016.

Δυστυχώς είπε ο κ Κυριακίδης, οι προειδοποιήσεις μας για το αποτέλεσμα, επαληθεύτηκαν και επιβεβαίωση αυτών, ήταν οι έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ομάδων ασθενών ακόμα και έξω από το προεδρικό.

Καταλήγοντας ο κ Κυριακίδης ανέφερε πως σε συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και οικονομική; ανισότητας που επικρατούν με τις αποφάσεις – Αναστασιάδη – Γιούρογκρουπ , η διαφύλαξη του δικαιώματος της υγείας είναι περισσότερο από αναγκαία και πως δυστυχώς στις χώρες – όπως είπε- που επικράτησαν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, το πρώτο θύμα είναι η Υγεία.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/